Работата от разстояние се превърна в норма за много сфери

...
Работата от разстояние се превърна в норма за много сфери
Коментари Харесай

Бизнесмен събра 900 служители в Zoom и ги уволни

Работата от разстояние се трансформира в норма за доста сфери по време на пандемията и, явно, нейното разумно продължение е отдалеченото освобождение на чиновници. Това демонстрира казусът с американската ипотечна компания Better (по-добър, по-добри – англ.) и нейния създател и изпълнителен шеф Вишал Гарг, сътобщава БТВ.

Миналата сряда 900 от чиновниците му получили покана за онлайн среща в платформата Zoom.

На нея се явил и 43-годишният Гарг, който оповестил: „ Идвам при Вас с не доста положителни вести. Ако сте в тази среща, то Вие сте в лишената от шанс група на освободените. Трудовите ни правни отношения се смятат за прекъснати от този миг “.

Според участници в онлайн събитието, представени от „ Гардиън “ и „ Дейли Бийст “, то е траяло не повече от 3 минути. „ Изхвърлиха ни като отпадък “ е сбитият коментар на един от изхвърлените на улицата чиновници.

След мощната медийна реакция Гарг се извини за дейностите си, които самичък дефинира като липса на почитание към хората, работили за него. „ Аз ви унижих. Разбирам, че методът, по който разгласих новината, направи комплицираната обстановка още по-сложна. Дълбоко скърбя и съм решен да си извадя поуките от тази обстановка и да върша повече за това да бъда водача, който очаквате от мен да бъда “, се споделя в позицията на шефа, качена на уеб страницата на компанията.

Better е започваща компания, оценена на към 7 милиарда $. Част от висшия ѝ мениджмънт към този момент подаде оставка поради държанието на Вишал Гарг.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР