Работата на институциите трябва да е по-ефективна, за да може

...
Работата на институциите трябва да е по-ефективна, за да може
Коментари Харесай

Главчев: В Турция изборите ни ще са доста по-тежки

„ Работата на институциите би трябвало да е по-ефективна, с цел да може да усещат българските жители, че ги има. Напоследък доста се приказва има или няма страна. Това зависи от всички, освен от служебното държавно управление, защото страната има и законодателна, правосъдна и локална власт “. Това съобщи министър-председателят Димитър Главчев преди днешното държавно съвещание.

Премиерът разяснява визитата на българската делегация в Съединени американски щати, където той взе участие на Срещата на върха на бъдещото, проведена от Организация на обединените нации. Димитър Главчев бе безапелационен, че страната ни демонстрира съществено отношение към интернационалните тематики.

Министър-председателят показа още пред министрите и за срещите си с българските общности в Ню Йорк, Чикаго и Лос Анджелис, чиято цел бе да ревизира по какъв начин върви подготовката за идните парламентарни избори.

„ Получиха се по-емоционални срещи. Видяхме, че всички носят България в сърцата си. Но и при българите в чужбина се вижда наклонността, че се понижава интензивността на гласуващите. Призовах ги за по-голяма интензивност, с цел да може изборът на народни представители да е по-представителен “, показа още Главчев. Премиерът посочи, че при по-масово гласоподаване, тежестта на т.нар „ килнат избор “, е доста по-малка. „ Целта ни е да се увеличи доверието на гласоподавателите и тяхната убеденост, че гласът им няма да отиде на вятъра “, акцентира Главчев.

Министър-председателят добави по тематиката, че през вчерашния ден е посетил и Генералното консулство на България в Истанбул.

„ По думите на специалистите тези избори ще са много по-тежки и секциите в Турция ще са изключително напрегнати. Дадоха ни хрумвания по какъв начин може да се усъвършенства работата. Трябва да се насочи изключително внимание в тези региони, да вземем ограничения за там. Получените оферти ще ги представим на Централната изборна комисия и се надявам те да се съобразят с тях, тъй като съгласно мен те са в добра посока “, сподели още министър председателят.

Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР