Работата на Европейския парламент в числа Близо 4 евро е

...
Работата на Европейския парламент в числа Близо 4 евро е
Коментари Харесай

Работата на Европейския парламент в числа

Работата на Европейския парламент в цифри Близо 4 евро е плащал годишно всеки европейски жител за издръжката на европарламента , съгласно данни на институцията. Почти 1000 законодателни оферти пък са били разисквани и усъвършенствани, като множеството са признати.

Единствената директно избирана европейска институция приема закони и управлява работата на Комисията, както и многомилиардния бюджет на Съюза. От юли 2014 до декември 2018 година европарламентът е заседавал 2187 часа и е имал 255 дни на пленарни сесии с 27 014 гласувания. Комисията по петициите е получила 6880 петиции, измежду които и тази за унищожаване на промяната на времето.
 Gulliver/Getty Images
Близо 1000 законодателни оферти на Комисията „ Юнкер “ са разисквани и усъвършенствани, като множеството от тях са сполучливо приключени след договаряния с Европейския съвет. За идващия парламент остана пакет „ Мобилност 1 “ , призната беше директивата, която постави завършек на надценките за роуминг в страните членки, да вземем за пример. Според данни на европарламента, годишната му прехрана, която се пада на всеки жител е 3,50 евро.

Средната възраст на евродепутатите към 29 март е 55 години, като най-възрастният е французин на 90, а най-младият - 28-годишен белгиец. Най-млада национална група пък е групата на България със междинна възраст 48 години.-->
 Gulliver/Getty Images
Броят на представителите варира от шест за Малта, Люксембург и Кипър до 96 за Германия. Обединеното кралство има 73-ма депутати. Когато напусне общността, местата в европарламента ще се понижат от 751 на 705. 27 ще се преразпределят към страни членки, чието посланичество към този момент не подхожда на настъпили демографски промени. Останалите места ще бъдат запас за нови членки, които ще се причислят в бъдеще.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР