Работата на екипите на Организацията за забрана на химическите оръжия

...
Работата на екипите на Организацията за забрана на химическите оръжия
Коментари Харесай

Мисията на ОЗХО в Дума още не е почнала работа

Работата на екипите на Организацията за възбрана на химическите оръжия (ОЗХО) още не е почнала, заяви сирийският представител в Организация на обединените нации пред Съвета за сигурност, съобщи БГНЕС.
Разследващите екипи на ОЗХО влязоха в сирийският град Дума по-рано през вчерашния 17 април. Там в хипотетична химическа офанзива преди 10 дни починаха десетки. Доказателства и обоснована на тях догадка какво тъкмо се е случило се чака тъкмо от профилираната задача.
Влизането на екипа беше забавено с към едно денонощие от сирийските и съветските сили, които оповестиха, че би трябвало първо да обезпечат сигурността им. Имаше акции по разминиране на пътища.
По-рано Съединени американски щати упрекна Русия, че може би е била на мястото на хипотетичната химическа офанзива, " манипулирайки доказателства ". " Това е нашето схващане. Руснаците може би са посетили мястото на офанзивата. Ние сме загрижени, че те са го трансформирали (мястото на атаката), с цел да попречат на следствието на ОЗХО ", заяви американският представител в ОЗХО Кен Лард. Такива контраобвинения към този момент имаше от Москва - поради ракетните удари от събота сутринта (14 април), въпреки никой от тях да не беше нанесен в региона на град Дума. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков пък беше безапелационен, че обвиняванията против Русия са безпочвени.
Същевременно съветският представител в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации Василий Небензя изяви мнение, че Съединени американски щати, Англия и Франция няма да съумеят по силов метод да смъкват от власт президента на Сирия Башар Асад. Според Небензя " в случай че задачата се състои в това, под бомбите да се накара сирийският президент да седне на масата на договарянията, да се показа това като победа над него, с цел да наподобява като че ли той схваща единствено от мощ, а след тези договаряния да бъде свален и да бъде даден под съд като " боен нарушител ", за което напряко заплашват от Вашингтон, Лондон и Париж, то такава задача не може да бъде изпълнена ". " Тук не би трябвало да се вършат илюзии ", акцентира той.
Снимка: Архив
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР