Работата, която предстои да свършим е много сериозна и тя

...
Работата, която предстои да свършим е много сериозна и тя
Коментари Харесай

Министър Лорер: Целта ни е да постигнем 5% икономически растеж

Работата, която следва да свършим е доста сериозна и тя би трябвало да бъде осъществена доста интензивно от двете страни. Ние бяхме определени с доста явен мандат от българския народ – да стартираме да сътворяваме инфраструктура за естествена функционираща държа.

Това сподели министърът на растежа и нововъведенията Даниел Лорер, който откри работна среща с ръководителите на двустранните търговски и индустриални камари в България, съобщи кореспондент на БГНЕС.
Даниел Лорер: ББР ще оказва помощ на дребния и междинен бизнес
Българската банка за развиване (ББР) ще оказва помощ на дребния и междинен бизнес. Тя ще продължи да работи за бъдещето ръка в ръка с българския...
Прочети повече
Министерството на нововъведенията и растежа ще е икономическият мотор на измененията, като задачата е да се реализира 5% стопански напредък.

„ Моята задача с Министерството на нововъведенията и растежа е да създадем институция, която да е икономическият мотор на всичко това. Трябва да работим с бюджета, европейско финансиране, частни партньорства, с цел да може да реализираме стопански напредък, най-малко на равнището на нашите съседи. България е съществено изостанала в световното икономическо развиване. Мисията на нашето министерство е да генерира стопански напредък и нововъведения в България. Двете неща са свързани. Умният напредък посредством нововъведения ще остане у нас, а няма да се реалокира. Всички тези принадлежности са събрани при нас и нашата задача е да ги насочим към напредък у нас, който да стигне 5% ”, съобщи Лорер.

Борбата с корупцията, подобряването на инфраструктурата, опазването на здравето и образованието е директно обвързвана с бизнеса.

„ Нашият мандат е смяна в правосъдната система, с цел да няма корупция и да не желае никой нещо от вложителите, когато те би трябвало да основат новите си планове. Да има физическа инфраструктура, която да придвижва хора и товари, а не да пропадат в дупки. Третата ни задача е опазване на здравето, което да ни оттласне от дъното на международната ранглиста по смъртност, а четвъртата задача е образованието. Да научим децата ни на познания, които са съвместими с европейските “, безапелационен е Даниел Лорер.
Даниел Лорер: ББР ще разгласи нов артикул в помощ на туризма
Българската банка за развиване ще разгласи на следващия ден, 4 януари, нов артикул, който е ориентиран към бранша " Туризъм ", където има затруднени операт...
Прочети повече
Участниците показаха, че главен проблем в България е неналичието на фрагменти. Те желаеха държавна поддръжка и активизиране на комерсиалните аташета, както и изцяло съдействие с тях.

Още от ИКОНОМИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР