Работа им демонстрира начин за създаване на изключително кратки светлинни

...
Работа им демонстрира начин за създаване на изключително кратки светлинни
Коментари Харесай

Нобеловата награда по физика бе дадена за изследване на движението на електроните

Работа им показва метод за основаване на извънредно къси светлинни импулси, които могат да се ползват за идентифициране и проучване на бързите процеси в атомите.

В изказването на Кралската шведска академия на науките се споделя: „ Техните опити дадоха на човечеството нови принадлежности за проучване на света на електроните в атомите и молекулите. Те демонстрираха метод за основаване на извънредно къси импулси от светлина, които могат да се употребяват за премерване на бързите процеси, при които електроните се движат или трансформират силата си ". Тримата лауреати са произвели " толкоз къси светлинни импулси, че се мерят в атосекунди ” (една квинтилионна от секундата).

Ева Олсон, ръководителят на Нобеловия комитет по физика, добавя: „ Вече можем да отворим вратата към света на електроните. Атосекундната физика ни дава опция да разберем механизмите, които се ръководят от електроните. Следващата стъпка ще бъде тяхното потребление “. Преди откритието на лауреатите, тези невъобразимо бързи процеси бяха непроследими.

Тримата физици са професори - Пиер...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР