Р омската махала в Мъглиж - там ни водят Рене

...
Р омската махала в Мъглиж - там ни водят Рене
Коментари Харесай

Една любовна история от Америка до ромската махала

Р омската махала в Мъглиж - там ни водят Рене и Златко Рашеви. Тя е американка, а той - ромско момче. Запознават се през 2016 година, до момента в който тя е на посещаване в България, описват историята им в " ".

"Аз пристигнах в България с филантропична задача - да оказваме помощ на ромите. Всяка година екип идва от Америка. В началото не го забелязах, не чаках да срещна някого от друга страна ", спомня си Рене.

"Не мога да го опиша тъкмо по какъв начин се случи, само че просто усетих, че тя е индивидът. Въпреки че аз дълги години се борих с непълноценност, просто да ѝ напише едно "здрасти ". Защото си мислех аз съм пораснал в ромски квартал, в провинцията, в малко градче ", споделя Златко.

Пишат си в обществената мрежа в продължение на 8 месеца. И двамата споделят, че вярата в Бог ги е събрала.

"Ние имаме вяра в Господ. Аз чаках доста време да срещна брачен партньор - към 10 години. Преди това имаше доста хора, които се молеха за мен. Вярваха, че Господ ще уточни кой ще бъде моят брачен партньор, по какъв начин ще наподобява. Нощта преди той да ми написа, няколко индивида се помолиха за мен и ми споделиха, че моят предстоящ брачен партньор е близо и то е мрачен, наподобява на човек от Средиземноморието. Аз не повярвах, само че идната заран се почувствах друго и се разсъниха от неговото известие ", споделя Рене.

Тя не знае български, а той не приказва британски език. И двамата са евангелисти, само че споделят, че Бог е един и вярата е за всички. Рене е психолог по обучение, а Злати следва история.

"Първата една година ние си комуникирахме с преводача на Google. Аз ѝ споделих, че тя е най-прекрасният мъж, който съм срещал в миналото, просто преводачът по този начин го преведе. Тя, когато беше пристигнала в България, сподели - ти си моята красива американка ", споделя Злати.

На идната година Рене идва още веднъж в България, а Злати гостува на фамилията ѝ във Вашингтон и ѝ предлага да се омъжи за него.

"Майка ми също е вярваща. Тя беше доста протективно настроена към мен преди. Всеки мъж, който съм харесвала, тя постоянно е казвала "не, не го усещам да е точният човек ". И, когато ѝ споделих за Злати, тя сподели "това не би трябвало да ми подхожда, само че усещам в действителност, че това е индивидът за теб ", споделя Рене.

Женят се на 18 август 2019 година На сватбата им има 300 души, гостите от Америка са единствено двама - майката и бащата на Рене. През ноември предходната година се ражда синът им Шалом.

Злати е здравен посредник в ромската махала. С група другари от църквата оказват помощ на фамилии в потребност. По време на пандемията обезпечават и храна за безработните. Рене също оказва помощ.

Повече за тяхната история - вижте във видеото.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник: .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара ВдъхновенитеОбратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниВ Серана прави проучване институтът " Бутантан " Полицията е блокирала изходите на градаЛюбомир Янев е бил преназначен тази сутринЕК предлага хората, чиято имунизация е завършила, да бъдат освободени от условието за изследванеТой е с над 30 години стажТази година раждаемостта - 10,48 на 1000, стигна най-ниска точка от основаването на комунистически Китай през 1949 г.Държавният глава чака щателна инспекция за откриване на отговорнитеКакъв е поводътНа места количеството на преваляванията доближи 40 сантиметраИнцидентът е станал на бул. " Източен " " Служебният кабинет работи като избирателен екип на президента ", се споделя в писмотоЩе познаете ли изпълнителяАбитуриентите трябвало да честват край крайбрежията на Турция Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР