Пясъчният часовник на карантината в Гърция се обърна и от

...
Пясъчният часовник на карантината в Гърция се обърна и от
Коментари Харесай

Край на карантината в Гърция

Пясъчният часовник на карантината в Гърция се обърна и от на следващия ден рестриктивните мерки за излизане със SMS за пътешестване завършват. В търговията на дребно магазините ще възобновят естествената си работа, като резервират единствено разпоредбите за обществено разграничаване.

Вчера бе показана публично картата на свободата и връщането към естественото и от на следващия ден, 14 май, гърците се сбогуват с рестриктивните мерки, като всеки може да пътува свободно и от област в област. Вечерният час се удължава до 12:30 след среднощ. Разбира се, музиката ще продължи да бъде неразрешена в заведенията за хранене и кафенетата през целия м. май.

С напредващата стратегия за имунизация против ковид, само че и позитивните послания, пристигнали от неотдавнашното „ отключване “ на заведения за хранене, проведени плажове, детски градини, начални учебни заведения, гимназии, образователни центрове, комисията от специалисти даде зелена светлина за унищожаване на карантината. Така „ катинарчето “ се отключва и страната поема по пътя на " свободата ". Днес се чака министа на туризма Хари Теохарис да направи разгласи публично детайлите по отношение на действието на туризма.

Според есклузивна информация на в. " Труд " в континентална Гърция ще се пътува без наложителен рапид тест, само че ще бъде целесъобразен. Придвижванията до островите ще се правят с правила, с цел да се резервира здравето на жителите им. По-конкретно, тези, които желаят да отидат на острови, би трябвало да имат: документ за имунизация (14 дни след втората доза); 72-часов PCR тест, или 24-часов бърз тест; удостоверение за минало заболяване на К19 (2 месеца след заболяване и до 9 месеца).

Контролът ще се прави от самолетните компании и спедиторските компании. Всички локални и задгранични пасажери над 5 годишна възраст ще бъдат задължени при пътешестване да имат едно от трите.

Постепенното ще бъдат отваряни: 17 май детските ясли; 21 май летните кина; 28 май откритите културни и архитектурни пространства.

От м. юни сватби и кръщенета могат да се вършат навън, само че с най-много до 100 посетители.

Преминаването през граничните пунктове ще продължи с негативен ПСР тест, за влизане в Гърция, или документ за имунизация, както и наложителен PLF.

Маските към момента са наложителни навън и закрито, като се изключи плажа, като санкцията е 300 евро за неносене.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР