Путин внесе законопроект за анексирането на новите територииДНР и ЛНР

...
Путин внесе законопроект за анексирането на новите територииДНР и ЛНР
Коментари Харесай

Парламентарни избори в Донбас и Приазовието след година

Путин внесе законопроект за анексирането на новите територии
ДНР и ЛНР ще са със статут на съветски републики, Запорожка и Херсонска област ще имат губернатори

Рублата влиза в обращение от януари 2023 година

През септември 2023 година в Донецката и Луганската национални републики (ДНР и ЛНР) и Запорожска и Херсонска област ще се проведат парламентарни избори, които ще се състоят в един ден. Това заяви през днешния ден съветска организация, цитирайки съответните клаузи, записани в договорите за приемането на тези територии в състава на Руската федерация.

„ Съгласно член 7 от въпросния контракт изборите за законодателен (представителен) орган на Донецката национална република се организират през втората неделя на септември 2023 година “, се споделя в решението на съветския Конституционен съд по отношение на конституционността на контракта за присъединение на ДНР към Русия. Подобни клаузи са планувани в договорите с Луганската национална република, Запорожската и Херсонската област.

Отбелязва се, че до момента в който не бъдат определени законодателни органи в ДНР и ЛНР, пълномощията им ще се упражняват от районните парламенти. Президентът на Русия назначава краткотрайно изпълняващ длъжността върховен чиновник във всеки от тези райони в период от 10 дни от датата на приемането на районите в Руската федерация за интервала до встъпването в служба на определените ръководители на републиките.

Ръководителите на Херсонска и Запорожка област ще получат статут на губернатори, като такива ще бъдат назначени от съветския президент в границите на 10 дни от датата на приемане на новите субекти.

В първия член на всяко от четирите съглашения се споделя, че ДНР, ЛНР, Запорожската и Херсонската област се смятат за признати в състава на Руската федерация от датата на сключване на споразуменията, т.е. от 30 септември тази година.

Междувременно съветският президент Владимир Путин внесе в Държавната дума законопроектите за анексирането на въпросните територии, които се отделиха от Украйна след сполучливи референдуми за присъединение към Руската федерация.
От 1 януари 2023 година в тях се вкарва съветската рубла. До края на тази година се позволява потреблението и на украинската гривна.
До 1 юни следващата година би трябвало да бъдат основани териториални подразделения на федералните органи на изпълнителната власт.

Предлага се въоръжените формирования на новите субек­ти да бъдат включени в съветската войска, заяви ръководителят на парламентарния комитет по държавно строителство и законодателство Павел Крашенинников.

Законопроектите за анексирането, които към този момент бяха утвърдени от Конституционния съд на Русия, следва да бъдат утвърдени от двете камари на съветския парламент. Заседанието на Държавната дума е през днешния ден, а на Съвета на федерацията - във вторник.

Страната резервира корав курс против Русия
Управляващите десни завоюваха вота в Латвия


Премиерът Кришянис Каринш и неговата дясноцентристка партия “Ново единение ” победиха на парламентарните избори в Латвия.

Управляващата в Латвия дясноцентристка партия “Ново единение ” на премиера Кришянис Каринш завоюва парламентарните избори, извършени в събота, предадоха през днешния ден международните организации, като се позоваха на данни на локалната ЦИК.

“Ново единение ” получава 18,9% от гласовете. Опозиционната партия Съюз “Зелени и фермери ” получава 12,8%, а на трето място е новосформираният съюз “Национална листа ”, който получава 11%.

От досегашните съдружни сътрудници на Каринш в държавното управление единствено един - националконсервативната партия “Национален съюз ”, в този момент влиза също в Народното събрание с 9,3%. Останалите не са съумели да трансферират 5-процентната преграда за влизане в законодателния орган.

За максимален губещ на изборите се счита опозиционната социалдемократическа партия “Съгласие ”, чийто корав електорат идва главно от съветското малцинство в балтийската страната.

След като ръководещите в Латвия резервират властта, страната ще резервира твърдия си курс против Русия, разясняват анализатори.

Заради спор на “Газпром ” с Австрия
Спряха доставките на съветски газ за Италия


Италианската енергийна компания ENI не чака и през днешния ден да получи от декларирания от “Газпром ” газ.

Италианската енергийна компания ENI заяви, че няма да получи нищо от газа, деклариран от съветския колос “Газпром ”, поради регулаторни промени в Австрия, съобщи Ройтерс.

Преносът на съветски газ през Австрия е спрян заради отхвърли на австрийския оператор да удостовери ангажиментите за превоз, се показва в известие на “Газпром ”. В него се разяснява, че съветската и италианска страна работят взаимно за решаването на казуса. Той е от търговски темперамент сред “Газпром ” и дистрибутора в Австрия.

Доставките потеглят от Русия, минават през тръбопровода, който пресича Украйна, стига Словакия, стопират на границата с Австрия, която получава газ. Оттам потокът към този момент не продължава към Тарвизио в Италия.

От няколко месеца насам доставките на съветски газ за Италия не надвишават 20 милиона кубически метра на ден, което се компенсира от импортираната суровина от газопровода с Алжир.

Специалисти означават, че с газа от Тарвизио Италия е станала експортьор за страните от Централна и Северна Европа, където цените са по-високи.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР