Путин се провали в своя замисъл. Той смяташе, че за

...
Путин се провали в своя замисъл. Той смяташе, че за
Коментари Харесай

Тодор Тагарев: Радев даде ясен сигнал, че решенията на НС за Украйна за него нямат сила

Путин се провали в своя план. Той смяташе, че за малко време ще сложи Украйна под собствен надзор. Това не се получи. Руската войска претърпя доста съществени загуби. Подкрепата за Украйна от Запада става все по-решителна, с все по-съвременна бойна техника. Нито Украйна, нито страните, които я поддържат, ще одобряват вид за помирение, тъй като Путин не демонстрира положителни планове и подготвеност да разисква евакуиране от окупираните територии. По-скоро ще е помирение, което ще бъде употребявано, с цел да може Русия да възвърне своята военна мощ и да тръгне още веднъж в офанзива. Тази позиция изрази военният специалист проф. Тодор Тагарев в ефира на NOVA NEWS.

Той е на мнение, че Китай не може да бъде евентуален посредник, защото, въпреки и да не поддържа с военна помощ съветската експанзия, от дипломатическа, стратегическа и геополитическа позиция стои на страната на Русия. По думите на Тагарев, в случай че би трябвало да има посредник, това следва да е страна, позиционирана задоволително неутрално.

Експертът сподели още, че не чака помирение в скоро време, тъй като това ще е в изгода за Русия.

" Москва няма да одобри предлагането на Китай за това да бъде приета териториалната целокупност на Украйна ", счита той.

Военният специалист разяснява и системите Противовъздушна отбрана. Той е на мнение, че те не могат да бъдат употребявани в дадена съюзна интервенция

. „ Радев даде явен сигнал, че решенията на Народно събрание нямат мощ по отношение на него, което е необичайно. Той дава обществени инструкции на служебния кабинет да се не преценява с решенията на Народно събрание “, добави Тагарев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР