Путин иска да възстанови влиянието на СССР и територията на

...
Путин иска да възстанови влиянието на СССР и територията на
Коментари Харесай

Кулеба: Путин иска да възстанови влиянието на СССР и територията на Руската империя

" Путин желае да възвърне въздействието на Съюз на съветските социалистически републики и територията на Руската империя ", съобщи министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба в хода на онлайн конференция за непознати публицисти.

Той съобщи, че страната му търси софтуерни преимущества в развиването на обстановката на фронтовата линия, където Русия ползва само брутална мощ и тактиката на " месомелачката " при която поредно се хвърлят нови и нови талази от атакуващи бойци.

" Русия продължава да убива и тероризира мирните жители ", акцентира Кулеба.

Той посочи триумфите на Украйна в Черно море, изключително от позиция на хранителната сигурност, като заяви, че страната му е осигурила коридори, по които са изнесени 28л5 милиона тона храни за редица страни от всичко континенти, в това число и за България.

Украинският министър още веднъж повтори позицията на страната, че Киев няма да одобри друго развиване, с изключение на съгласно мирната формула на президента Володимир Зеленски, което, съгласно него, ще обезпечи световна непоклатимост.

" В противоположен случай всяка нападателна страна ще счита, че може да постъпи със съседите си, както Русия постъпи с Украйна ", разяснява той.

Според него, застрашени са Молдова и Грузия.

Кулеба напомни ултиматума на Русия към Запада за връщане на границите на НАТО към границите от 98-ма година и възобновяване на контрола на Русия над териториите следени от Съюз на съветските социалистически републики.

" Амбициите на Путин отиват надалеч оттатък Украйна ", безапелационен е министърът.

Той изрази убеденост, че спомагателната помощ от Съединени американски щати макар всички проблеми и забавяния ще бъде получена, напомни, че европейските съдружници на Украйна не престават с военната помощ, а Украйна се оправя с ресурсите, с които разполага и обърна внимание на обстоятелството на развиването на украинското военно произвеждане.
Дипломатът не даде обаче съответен отговор за позицията на Киев за предлагането, което през вчерашния ден бе направено от сенатор Линдзи Греъм от Републиканската партия, а точно помощта да бъде под формата на заем, който може да бъде банален.

Кулеба добави, че в Киев към момента не са осведомени с детайлите на това предложение.

" За всичко, което се случва на територията на РФ би трябвало да питате водачите на РФ ", отговори той на въпрос за набези на територията на Русия и назова изборите за президент на РФ " отвън действителността ".

" С всеки различен избор на жителите на която и да било друга страна бихме се съобразили, тъй като това е техният избор, само че не и в Русия, изборите там не са отразяване на действителността ", съобщи Кулеба.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР