Пуснатият предсрочно убиец Джок Полфрийман е бил наказван през годините

...
Пуснатият предсрочно убиец Джок Полфрийман е бил наказван през годините
Коментари Харесай

Едно от наказанията на Полфрийман – за опит за бягство

Пуснатият предварително палач Джок Полфрийман е бил наказван през годините и за прояви, които са били оценени като рискови по отношение на надзорно-охранителния състав, в това число и за дейности, които са били изтълкувани като опит за бягство. Това стана ясно по време на брифинг в Министерството на правораздаването.

На него и отрасловият министър Данаил Кирилов, и заместникът му проф. Николай Проданов и зам.-директорът на Централния софийски затвор Десислав Трайков показаха мнение, че австралиецът не е трябвало да излиза от пандиза 6 години преди края на присъдата си.
Убиецът Джок Полфрийман излиза предварително от пандиза Той беше наказан на 20 година отнемане от независимост поради гибелта на студента Андрей Монов
„ Моето усещане е, че може би има някакви положителни прояви в личността на този човек, само че той не се е поправил”, акцентира проф. Проданов. По думите му правосъдният състав в Софийският апелативен съд е показал, че поради изтриване на наказванията заради отминалост или награди Полфрийман се води ненаказван, само че измежду тях има такива за „ рискови дейности по отношение на надзорно-охранителния състав и дейности, които са били изтълкувани като опит за бягство”.



В отговор на въпрос зам.-министърът уточни, че второто нарушение е било при започване на изтърпяването на присъдата. Проф. Проданов означи, че и през лятото на предходната година наказаният е имал наложени дисциплинарни санкции, които са спънка за практикуване на привилегии, свързани с намаляването на присъда.
Съдът за Полфрийман: Не е рисков за обществото, поправил се е Австралиецът желае да продължи да се бори за правата на лишените от независимост у нас
Като „ необосновано” дефинира стартирането от пандиза и правосъдният министър Данаил Кирилов. „ Решаващият съд би следвало да показа на обществото задълбочено и детайлно своите претекстове (…) Винаги съм изразявал позицията, че всички актове следва да получат заслужен спор в нашето общество. Ако нашето общество беше задоволително реактивно и, бих споделил, образовано като тези, към които се стремим, по такива въпроси обществото ни ще направи изчерпателен дебат”, разяснява Кирилов.

Когато му беше напомнено, че той е вносител на текстовете, посредством които Джок Полфрийман ще стане свободен човек, министърът акцентира, че законът е бил изменен поради решения на Европейския съд по правата на индивида.

При излизането си от пандиза през днешния ден австралиецът благодари задочно на зам.-директора Десислав Трайков. „ Благодарността е в кавички”, акцентира самият той, като подсети, че е писал „ 7 страници негативно становище” за Полфрийман и настояването му да бъде предварително освободен.
Джок Полфрийман излезе от пандиза (ВИДЕО) Той беше освободен предварително, откакто излежа над половината от 20-годишната си присъда за ликвидиране
Трайков хвърли оставка като и.д. шеф на пандиза поради гафа с наказания за наркотрафик Будимир Куйович, заловен да кара кола към морето с подправена шофьорска брошура. Днес той съобщи, че „ чисто от прочувствен дисбаланс” публично е изискал да напусне напълно системата.
Шефът на Софийския затвор подава оставка Тя е подадена с днешна дата
Министър Кирилов обаче съобщи, че първо би трябвало да мине инспекцията по случая: „ Ще откажа да се одобри виновност без доказателства”. По думите му и синдикатите евентуално ще стачкуват в отбрана на Десислав Трайков.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР