Пуснаха под гаранция от 5000 лева полицая, който блъсна 8-годишно

...
Пуснаха под гаранция от 5000 лева полицая, който блъсна 8-годишно
Коментари Харесай

Фаталният инцидент с дете: Полицаят е пуснат под гаранция, близките настояват за мерки на пътя

Пуснаха под гаранция от 5000 лв. служителя на реда, който блъсна 8-годишно дете на пешеходна пътека. Близки на почерненото семейство и през днешния ден се събраха на мястото на случая и желаеха незабавни ограничения за обезопасяване на региона.

Според прокуратурата водачът, който е и чиновник на Министерство на вътрешните работи, е нарушил Закона за придвижване по пътищата, и на пешеходна пътека, по несъобразителност е предизвикал гибелта на 8-годишното момиче.
Снимка: bTV
По-рано денем поданици се селото се събраха и показаха терзанието си, че пътят не е обезопасен задоволително. Свидетели на тежкия случай пък описаха, че във съдбовния миг колата за спешна помощ се е забавила прекалено много.

И през днешния ден десетки коли и тирове минават на всеки час през мястото на съдбовния случай. Пътят от Звъничево до кръстовището на Септември и Велинград е в ремонт и всички транспортни средства минават през селото. За локалните това е следващият драматичен случай в региона.

На пътя са инсталирани нужните пътни знаци, настояват от пътната организация. Пътната маркировка на пешеходната пътека е възобновена предходната есен и е забележима денем.


Снимка: bTV
Мястото, на което 8-годишното момиче губи живота си, и през днешния ден е отрупано с цветя и свещи. Очевидци на случая настояват, че има и съдбовно закъснение на колата за спешна помощ.

„ За мен беше цяла безкрайност. Хората споделят, че най-малко 30-35 минути “, споделя.Десислава Колева

„ В 11:40 ч. получаваме сигнал, в 11:51 ч. сме на място, реанимация 10 минути, 12:24 ч. сме в приемно поделение. Тези 40 минути не е пътят, а към този момент е в болничното заведение “, изясни доктор Борис Манев, шеф на ЦСМП- Пазарджик.

Разследването на случая продължава.

„ По случая ще бъде приложена цялата суровост на закона. Независимо от това, че е наш чиновник “, съобщи Стоян Темелакиев – и.д. гл. секретар на Министерство на вътрешните работи.

„ От човешка страна нещата наподобяват по един метод, от правна-по различен, занапред ще изясняваме нещата “, сподели юристът на служителя на реда, блъснал детете - Любомир Любомиров.
Снимка: bTV
„ Мога единствено да кажа, че хората доста тежко го претърпяват. Има доста по-важни въпроси от присъдата и възмездието “, съобщи Адв. Ангел Милушев, юрист на бащата на починалото дете.

А новината, че е водачът е пуснат под гаранция, ядоса хората в селото. Семейството през днешния ден резервира безмълвие.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР