Пуснаха под домашен арест директорката на банковия клон в Нова

...
Пуснаха под домашен арест директорката на банковия клон в Нова
Коментари Харесай

Пуснаха под домашен арест банкерката, източила 400 000 лева от клиенти

Пуснаха под домакински арест директорката на банковия клон в Нова Загора, упрекната в източването на над 400 000 лв. от сметки на инвеститори. Бургаският апелативен съд се съобрази с казаното от Биляна Манчева в правосъдна зала, че изискванията в следствения арест в Сливен са извънредно неприятни.
„ Аз не устоявам. Сънувам кошмари. Само преди седмица бях финансов шеф на банка, внезапно се озовах в една килийка-метър на метър. Стоиш затворен и не знаеш какво се случва. Моля да ме пуснете под домакински арест - в случай че би трябвало по 100 пъти да ме ревизират. В ареста е нечовешко “. С тези думи се обърна към правосъдния състав Манчева.
Тя съобщи, че няма желание да се укрива от управляващите и ще спомага, както до момента.
Манчева беше задържана при акция на полицията на 18 февруари, а през днешния ден в Бургас юристът й настоя да бъде пусната под домакински арест. Мотивите - събраните доказателства били косвени, а също така – изискванията в ареста били ужасяващи.
„ Арестът в женския затвор в Сливен е единственият в страната, който не е ремонтиран. Там има хепатит Б, серопозитивни, въшки. Вече й сложиха и съкилийничка в килия от два квадратни метра “, уточни бранителят Младен Донев.
„ От юни 2016 година, три месеца след назначението й, до 5-ти февруари, началото на одита, Манчева е източила над 400 000 лева Касае се за арогантна персона, с незаконно съзнание. А след осъзнаване на глобата, която я грози - от 10 до 20 години затвор, има заплаха тя да се укрие и да влияе върху очевидците “, акцентира прокурор Красимира Кателиева и настоя арестуваната да остане под стража.
„ В кориците на делото няма нито един примитивен и счетоводен документ, в който да е нейния автограф. Има единствено електронни доклади, въз основата на които са и повдигнати обвинявания. В случая може да се приказва за занемареност, само че не и заграбване.
Тя няма делегирани права и самия клон няма пълномощия да прави такива транзакции. Това може да стане единствено от централата на банката “, отвърна отбраната.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР