Пуснаха под домашен арест бащата, който уби сина си във

...
Пуснаха под домашен арест бащата, който уби сина си във
Коментари Харесай

Пуснаха под домашен арест бащата, който преби до смърт сина си във Враца

Пуснаха под домакински арест бащата, който умъртви сина си във Враца, научи BulNews.
Припомняме, че 69-годишният врачанин Иван Иванов ще бъде изправен на подсъдимата пейка поради това, че преди 2 седмици преби до гибел 44-годишния си наследник Емил.



Вследствие на побоя младият мъж е получил кръвоизлив в дясната част на мозъка. Пред униформените Иван признал, че му писнало от пиянските изцепки на сина и почнал да го бие от сутринта. Първоначално го налагал с точилката, към обед го бил с юмруци, а вечерта го довършил с следващата порция удари.



Искането на врачанската прокуратура бе на възрастния мъж да бъде наложена непрекъсната мярка „ Задържане под стража “. Със свое определение обаче съдът е постановил по отношение на Иван Иванов да бъде взета мярка за неотклонение „ Домашен арест “. Според магистратите един от главните претекстове е, че в съответния случай не съществува заплаха обвиненият да се укрие, защото е с прочут адрес и с открита идентичност. 69-годишният мъж е с положителни характеристични данни и не е престъпно проявен. Няма данни да е нарушавал публичния ред. Иван обаче страда от сърдечно заболяване. По този мотив съдът смята, че най-адекватна на събитията мярка за неотклонение е точно „ Домашен арест “. Тя ще разреши на обвинения да се грижи за разрешаване на здравословните си проблеми, без това да сътвори процесуални спънки за естественото протичане на наказателното произвеждане.
Определението на Врачанския областен съд не е обжалвано или протестирано в законоустановения период и е влезнало в законна мощ.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР