Пуснаха движението в ремонтирания 6-километров участък от автомагистрала Тракия. Той

...
Пуснаха движението в ремонтирания 6-километров участък от автомагистрала Тракия. Той
Коментари Харесай

Пуснаха за движение ремонтирания участък от Тракия край Чирпан

Пуснаха придвижването в ремонтирания 6-километров сектор от автомагистрала " Тракия ". Той е част от общо 17 километра, които се обновяват сега.

Възстановено е прекосяването в правата сред връзката за автомагистрала " Марица " и пътен възел " Чирпан ". Ремонтът на останалата част от трасето до пътен възел " Чирпан-изток " продължава.

Скоростта в този сектор дълго време беше лимитирана до 90 километра в час поради вълните по асфалта и дълбоките коловози, които се бяха образували. Строителните работи по него започнаха при започване на февруари.

Ремонтирана е цялата пътна структура, като е употребен методът на студено преработване. Отсечката е с възобновена носимоспособност на пътното тяло, усъвършенствано отводняване и нова асфалтова настилка за доста тежък трафик.

" Всеки един асфалтов слой е с полимерно дефициран битум, което води до по-голямата му резистентност на температурни деформации, с цел да не се получават коловози. И по средата сред структурите от асфалтови пластове има геомрежа, която да разпредели напреженията отмерено сред всяка една от лентите, не просто да се концентрират в една лента ", съобщи инж. Даниел Иваничков от АПИ.

Положена е нова маркировка и ограничаващи мантинели , които да подсигуряват сигурността на придвижване.

" Ние използваме структурни маркировки от пластични материали, които да концентрират вниманието на лидера върху платното и върху държанието му на пътя. Тоест, в случай че вие стъпите с гумата върху маркировката, надлежно тя ще издаде тон ", добави инж. Даниел Иваничков.

Ремонтът на останалата част от трасето до пътен възел " Чирпан-изток " продължава. Създадена е краткотрайна организация на придвижване .

" Пускаме сектора до пътен възел " Чирпан-изток ", където се слиза на третокласния път и по-късно колите могат да се върнат на автомагистрала " Тракия " при възел " Чирпан-запад ", сподели още инж. Даниел Иваничков.

Предвижда се ремонтът на останалите 10 километра да приключи на 19 април .

Автор: Даниела Петкова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР