Пуснаха движението по бул. Христо Ботев“ в Пловдив. Пътната артерия

...
Пуснаха движението по бул. Христо Ботев“ в Пловдив. Пътната артерия
Коментари Харесай

Сутрешните новини от Пловдив, Смолян и Пазарджик на 30.11.2023 г.

Пуснаха придвижването по бул. „ Христо Ботев “ в Пловдив. Пътната артерия в региона на Централна гара към този момент е отворена за придвижване и в двете направления. Това заяви кметът Костадин Димитров, публикувайки фотография във Facebook профила си. Работата по пробива под гарата продължава в посока бул. „ Васил Априлов “, прецизираха от общината. Според графика, до 15 януари би трябвало да се пусне движинието и по бул. „ Руски “ и ул. „ Иван Вазов “.Повече на брой рейсове към този момент ще се движат по линии №20 и 29, оповестиха от общинското дружество „ Организация и надзор на превоза ”. До момента двете линии се обслужваха с по-малко автобуси поради лимитираното придвижване на гарата. С отварянето на булеварда е възобновена и спирката пред автогара „ Юг ”.

Междувременно от общината оповестиха, че през днешния ден от 13.00 часа кметът на Пловдив Костадин Димитров ще участва на работна среща по плана за Южния обходен колектор. Мястото е кръстовището на улиците " Царевец " и " Хаджи Димитър " в регион " Западен ". Подлез „ Модър – Царевец “ би трябвало да бъде изцяло приключен до края на тази година, само че пусковият период е отсрочен. Строителите през днешния ден ще дадат доклад за дейностите и какви са новите реалистични дати за стартирането на правата в употреба.

==================================

Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) търси архитект за трета лента в сектори от пътя Асеновград – Смолян. Срокът за подаване на предложения е до 11 януари 2024 година, а прогнозната стойност на поръчката е 325 000 лева без Данък добавена стойност. С построяването на трета лента ще се улесни интензивния трафик и ще се увеличи сигурността на придвижване. Отсечките са с обща дължина близо 14 км. Първият сектор е наоколо до отбивките за Дряновец и Богутево. Вторият сектор е сред Чепеларе и Пампорово. Третият - от отбивката за Момчиловци до Соколовци. Ще бъдат извършени и съответните устройствени и отчуждителни процедури, защото третата лента в обособените сектори е отвън съществуващата транспортна територия на второкласния път, прецизират от АПИ.

=====================================

В навечерието на един от най-светлите християнски празници – Рождество Христово, Клиниката по детска хирургия към УМБАЛ “Свети Георги ” - Пловдив и тази година получи подарък за дребните си пациенти от самодейността „ Българската Коледа “. Неонаталният респиратор Babylog VN 600 е витално значим за лекуването им, тъй като обезпечава новаторска терапия за новородените и по-големите деца. Апаратът има благоприятни условия за инвазивно и неинвазивно обдишване, поддържа режими, предпазващи белите дробове и мозъка през целия дихателен цикъл. Може да бъде интегриран елементарно в болнични среди. Респираторът е на стойност 52 920 лв.. „ Сърдечно благодарим за следващ път на българския народ и на самодейността за скъпия подарък за дребните пациенти. За последната година през Клиниката по детска хирургия са минали близо 2000 деца, от тях повече от 200 са на възраст под 1 година, оперирани от комплицирани аномалии. Лечението на тези деца е подкрепено от апаратурата, дарена от „ Българската Коледа ”, сподели началникът на клиниката по детска хирургия проф. доктор Пенка Стефанова.

===========================

Спират водата в Пазарджик и в 5 близки села. Причината е ремонт на основен довеждащ тръбопровод от помпена станция „ Мокрище “, захранващ града. Водоподаването ще е с намалено налягането до 0,8 atm. От ВиК-Пазарджик предизвестяват, че до 15:00 часа водата ще стига единствено до I-ви и II-ри етаж на жилищните здания. На изсъхнало ще са и селата Сарая, Драгор, Добровница, Мирянци и Мокрище.

=====================================

Новоизбраният кмет на община Панагюрище Желязко Гагов ще апелира решението на Административния съд в Пазарджик, с което резултатите от втория тур са оповестени за недействителни. Той окачестви решението на магистратите като погрешно и невиждано. „ Дори след наново броене на бюлетините във всички посочени в жалбата секции, се установи, че резултатите удостоверяват стойностите в изборните протоколи “, аргументира се Гагов и съобщи, че ще апелира решението по делото. В обръщението си той твърди още, че случилото се няма да е спънка за естествената работа в общинската администрация.

Първото съвещание на новия състав на Общинския съвет в Ракитово ще се състои през днешния ден. Общинските съветници ще изберат членовете на работните комисии и ще прегледат първите за мандата си оферти. Преди това обаче, клетва за встъпване в длъжността кмет ще постави Георги Холянов.

Информации на Тина Соколова, Адриан Кулев и Петър Тодоров
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР