Пуснаха безплатен интернет в 12 точки от община Борован, съобщиха

...
Пуснаха безплатен интернет в 12 точки от община Борован, съобщиха
Коментари Харесай

Пуснаха безплатен интернет в 12 точки от община Борован

Пуснаха безвъзмезден интернет в 12 точки от община Борован, оповестиха от локалната администрация.
Гражданите на община Борован могат да употребяват 12 безвъзмездни интернет точки навън на следните места:
- Административна постройка община Борован - площад;
- Читалище с. Борован – площад и парк;
- Здравна работа с. Борован – регион на автоспирка.

Безплатни интернет точки има и на закрито, како следва:
- Административна постройка Община Борован;
- Читалище село Борован;
- ЦНСТДБУ.

Достъпът на крайния консуматор до мрежата в границите на WiFi4EU е безвъзмезден, без дискриминационни условия.
Всяко запазване или всяка обработка на персонални данни на крайния консуматор за статистически и аналитични цели, с цел да се подтиква, управлява или усъвършенства действието на мрежата, ще бъдат съответно анонимизирани в сходство с декларациите за дискретност за съответните услуги.
Мрежата е със свободен достъп и не се изисква никаква информация за идентифициране (например – потребление на парола) за свързване. След като потребителят се свърже с нея, WiFi4EU, мрежата със SSID WiFi4EU демонстрира https портал за достъп, преди да разреши на потребителя да се свърже с интернет.
На 27.07.2020 година кандидатурата на Община Борован бе утвърдена за финансиране и бе подписано Споразумение AGREEMENT № INEA/CEF/WiFi4EU/4-2020/019535 - 053313 от Община Борован и от Изпълнителна организация за нововъведения и мрежи (INEA), Департамент C – Механизъм за свързване на Европа (МСЕ) за разпределяне на безплатни средства в границите на механизма за свързване на Европа (МСЕ) – WIFI4EU.
Предмет на самодейността е даване на безвъзмезден, високоскоростен безжичен (Wi-Fi) достъп до интернет на публични места навън и/или на закрито. Проектът включва инсталиране на напълно нова обществена безжична мрежа.
Общата стойност на безвъзмездните средства, предоставени в границите на Споразумението, е под формата на еднократна сума в размер на 15 000 евро (ваучер).
С сключване на Споразумението Общината пое отговорност за финансиране на абонамента за интернет и поддръжката на оборудването за интервал от най-малко 3 г.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР