Пускат топлата вода на перничани. След седемдневна криза, Районната инспекция

...
Пускат топлата вода на перничани. След седемдневна криза, Районната инспекция
Коментари Харесай

Пускат топлата вода в Перник

Пускат топлата вода на перничани. След седемдневна рецесия, Районната ревизия по околна среда в града подвига възбраната за активността на два от парогенераторите в Топлоелектрическа централа " Република ".

Перник

До нея се стигна след открито потребление на забранен тип гориво в топлоцентралата. Експертите откриха повече от 90 тона от него на площадката на ТЕЦ-а.

Вчера стана ясно, че тя е почистена, поради което тази заран пломбите на 4 и 5 парогенератор ще бъдат отстранени и ще се възвърне подаването на гориво.

За да се подсигурява, че в предприятието и отсега нататък няма да се употребяват неразрешени горива, в топлоцентралата ще бъдат изпратени чиновници на Регионална инспекция за опазване на околната среда за 24-часово наблюдаване.
 "ТЕЦ Република ": Топла вода в Перник може да има, в случай че Регионална инспекция за опазване на околната среда анулира заповедта си
Регионална инспекция за опазване на околната среда спря два парогенератора в "ТЕЦ Република " в Перник, има и газогенератор, само че той сега е в планов ремонт и по тази причина в града няма топла вода.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР