Пускат пак компенсации за скъпите горива, вижте кой ще вземе

...
Пускат пак компенсации за скъпите горива, вижте кой ще вземе
Коментари Харесай

Пускат пак компенсации за скъпите горива, вижте кой ще вземе 300 лева


Пускат отново обезщетения за скъпите горива, вижте кой ще вземе 300 лв.. Компенсации за скъпите горива още веднъж ще има. Но те към този момент няма да са всички водачи, както беше през 2022 година и отбивът от цената на бензин, дизел и газ няма да е 25 стотинки.
Министерски съвет одобри през вчерашния ден
Програмата за финансова поддръжка на физически лица за превоз. С нейното осъществяване се чака към 300 000 фамилии с деца от уязвимите групи да получат отплата в размер до 300 лева поради високите цени на горивата.
Средствата ще бъдат изплатени
от Агенцията за обществено подкрепяне по длъжностен път на фамилии, които в интервала от 01.12.2023 година до 29.02.2024 година получават месечни помощи за развъждане на дете до довеждане докрай на приблизително обучение, само че не повече от 20-годишна възраст. Не е належащо правоимащите фамилии да подават заявки за приемането на компенсацията, допълват от Министерски съвет.
Семейните помощи за деца
се отпускат с подоходен аршин, което подсигурява, че с програмата на държавното управление ще бъдат подкрепени семейства, които изпитват усложнения да покрият повишените си разноски за превоз.
Припомняме, че през лятото на
2022 година бензин А 95 удари 3.40 лв.. Сега обаче приблизително е 2.60 лв.. Дизелът пък стигна до 3.55 лв., а в този момент е 2.65 лв. за литър. А обезщетенията от 25 стотинки на литър гориво бяха въведени през юли на 2022 година и действаха до края на годината.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР