Пускат движението по част от столичния бул. Княз Александър Дондуков.

...
Пускат движението по част от столичния бул. Княз Александър Дондуков.
Коментари Харесай

Тръгва движението по част от бул. Дондуков

Пускат придвижването по част от столичния бул. " Княз Александър Дондуков ". Отсечката от Ларгото до ул. " Георги Раковски " ще бъде отворена за коли.

Целият ремонтиран сектор е над един километър, като напълно са сменени настилките, осветлението и всички връзки.

Запазва се ширината на пътното платно и на тротоарите, като в южната част се обособява в двете посоки велотрасе, което се построява със специфичен гранитоиден паваж.

Велоалеята е от Министерския съвет до бул. " Васил Левски ". Има концепция по-късно да бъде удължена в посока бул. " Мария Луиза ". Полага се гранитна паважна настилка на пътните платна и трамвайното трасе, включително и на кръстовището с ул. " Г. Раковски ".

Трамвайното трасе се реконструира на дълбочина 75 см. Изградена е и циментостабилизирана основа. Съществуващите гранитни бордюри се пренареждат и фугират.

На местата на пешеходните пресичания в кръстовищата се извършва намаляване на бордюрите и тактилни ленти, за обезпечаване на налична среда за хора с увреждания и майки с детски колички.

Реконструира се контактно-кабелната мрежа и стълбовете на контактната мрежа, както и тролейбусната контактна мрежа от кръстовището на бул. " Княз Дондуков " и бул. " Васил Левски " до ул. " Кракра ", в това число и двете кръстовища. Изпълнява се и реорганизация на уличното осветяване.

С отварянето на едната част от булеварда, ще бъде затворена друга права, по която ремонтът ще продължи. След началото на образователната година ще бъде затворен секторът от ул. " Георги С. Раковски " до бул. " Васил Левски ". Ремонтите на други основни булеварди като " Тодор Каблешков " и " Монтевидео " ще продължат и след 15 септември.

Днес до 12:00 часа се лимитира придвижването по автомагистрала " Хемус ", в посока Варна, от 74-тия километър до края на автомагистралата, заради ремонтни действия, оповестиха от Агенция " Пътна инфраструктура ". Обходният маршрут е през Ябланица.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР