Пушачи, заразени с ХИВ, е по-вероятно да умрат от рак,

...
Пушачи, заразени с ХИВ, е по-вероятно да умрат от рак,
Коментари Харесай

Пушачите, заразени с ХИВ, е по-вероятно да починат от рак на белите дробове

Пушачи, инфектирани с ХИВ, е по-вероятно да умрат от рак, в сравнение с от човешкия имуннодефицитен вирус, демонстрират нови данни на американски учени, съобщи AFP.
Заразяването с ХИВ и пушенето на тютюн дружно могат да ускорят развиването на рак на белите дробове “, предизвестява изследването. В него се добавя също, че пушенето понижава продължителността на живот измежду хората с ХИВ повече, в сравнение с самият вирус.
Заключенията са изключително тревожни, защото пушенето е постоянно срещано измежду пациентите с ХИВ. То доближава до 40% от инфектираните, което е двойно повече от междинното равнище на пушачи в Съединени американски щати.
„ ХИВ и тютюнопушене е изключително неприятна композиция, когато става въпрос за рак на белите дробове “, съобщи водещият създател на проучването Кришна Реди, лекар от Масачузетската многопрофилна болница в Бостън
Според заключенията 25% от хората, които одобряват лекарства против ХИВ, само че пушат, могат да починат от рак на белите дробове. При тях има от 6 до 13 % по-голям късмет да починат от рак, в сравнение с от ХИВ или СПИН, написа още БГНЕС.
Шансовете на пациентите обаче доста се усъвършенстват, в случай че те съумеят да се откажат от цигарите в точния момент. При отказалите се до 40-годишна възраст рискът от рак на белите дробове е единствено 6%. „ Отказът от тютюнопушене е едно от най-важните неща, които хората с ХИВ могат да създадат, с цел да подобрят своето здраве и да живеят по-дълго “, показва съавторът Травис Багет, който също работи в Масачузетската многопрофилна болница.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР