Пунктове за ваксинация срещу Covid-19 ще бъдат открити в по-големите

...
Пунктове за ваксинация срещу Covid-19 ще бъдат открити в по-големите
Коментари Харесай

Пунктове за ваксинация срещу Covid-19 ще бъдат открити в по-големите болници в страната

Пунктове за имунизация против Covid-19 ще бъдат открити в по-големите лечебни заведения в страната. Това разгласи в Габрово основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев, който се срещна с лекари от доболничната помощ и здравни чиновници.

Достъпът до ваксини против Covid-19 ще бъде обезпечен посредством пунктове в по-големите лечебни заведения у нас, уточни Кунчев и подсети, че имунизационните кабинети в районните здравни инспекции по места също работят. Засега не се постанова въвеждането на противоепидемични ограничения, въпреки увеличението на случаите на инфектирани в последните две седмици, уточни доцент Кунчев:

" Някакъв необикновен напън над лечебните заведения към момента няма. Горе-долу по този начин е и в Западна Европа, което демонстрира, че тези характерности на вируса се удостоверяват: по-лесно инфектиран, по-малко рисков ".

Системата с Covid-зоните към този момент е проиграна и дали ще бъдат разкрити наново, зависи от заболеваемостта и това до каква степен е натоварена системата, уточни основният здравен контрольор и добави, че е мъчно да се предвижда до какви равнища ще доближи разпространяването на инфекцията:

" В това, че повече хора ще се срещнат с вируса и ще го изкарат леко, на крайници за два, три, пет дни, няма нищо толкоз съдбовно. С две думи, в случай че коронавирусът продължава да се трансформира в елементарен респираторен вирус като грипния, то това е добре пристигнало. Дали ще продължи по този начин обаче, никой не може да каже, тъй като пък и измененията в него не престават ".

Комуникацията сред лекари и пациенти по проблемите на имунизациите беше тематика на извършената в Габрово полемика с присъединяване на основния здравен инспектори, лекари от доболничната помощ и здравни експерти.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР