Пукнатини в тавана и падаща мазилка в античния комплекс Сердика“

...
Пукнатини в тавана и падаща мазилка в античния комплекс Сердика“
Коментари Харесай

Заради обилните дъждове: Пукнатини и падаща мазилка в Ларгото в София

Пукнатини в тавана и падаща мазилка в античния комплекс „ Сердика “ в центъра на София. За проблеми в Ларгото алармираха консуматори в обществените мрежи. 

Снимка: bTV

Заради неприятното време и изобилните дъждове през миналите дни, влагата е избила и е нанесла вредите по тавана и мазилката, споделиха от общината.

„ Надявам се да бъде открит причинителят и да си понесе следствията “, сподели Йорданка Фандъкова

Ейдриан е фотограф и посещава България за първи път. За разкопките на Ларгото схваща от интернет и идва особено, с цел да ги снима.

Снимка: bTV


„ Не ми харесва, тъй като мисля, че скапва ситуацията. Мисля, че би трябвало да се отделят повече внимание и пари, щом това е значима забележителност в столицата “, сподели той.

От министерството на културата дадоха отговор за bTV, че от 2018 година за опазването на Ларгото като културна полезност се грижи Столичната община.

Това се случва, откакто стана ясно, че ведомството е закъсняло да апелира неустойките поради ремонта на комплекса

Оттам пък посочиха, че казусът не е обвързван с поддръжката, а с в началото несъблюдение на плана и липса на хидроизолационна система.

Снимка: bTV


„ Тъй като осъществяването на куполите е обект на авторско право от страна на проектанта, все още всевъзможни трайни промени на структурата са неприемливи “, допълниха от общината.

По-голяма част от проблематичните места към този момент са обезопасени.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР