Пуканки Пуканките са богати на фибри, които подобряват храносмилателната функция

...
Пуканки Пуканките са богати на фибри, които подобряват храносмилателната функция
Коментари Харесай

7 „вредни“ храни, които всъщност са полезни

Пуканки
Пуканките са богати на фибри, които усъвършенстват храносмилателната функционалност и понижават кръвната захар. Наличието на полифеноли в царевицата прави пуканките една от най-полезните закуски за младостта и хубостта: тези субстанции имат антиоксидантно деяние и имат удобен резултат върху положението на кожата, забавяйки процесите на стареене на клетките.
Водоразтворимите витамини от група В се резервират при обработката. Твърдите детайли на пуканките са груби диетични фибри, които усъвършенстват чревната пъргавина и спомагат за прочистването на стените.
 Домашни ПУКАНКИ в тенджера за 5 минутки Домашни ПУКАНКИ в тенджера за 5 минутки
Спомняте ли си вкусните домашни пуканки, които правеше баба в тенджерка? А знаете ли, че да си извършите такива е толкоз обикновено и...
Майонеза
Майонезата е един от най-популярните сосове и дълголетен източник на хранителни предубеждения. Майонезата съдържа витамини А, D, Е, К, РР, С и комплекс от витамини от група В, които покачват имунитета и възстановяват метаболизма.
Майонезата също контролира производството на стомашен сок и е източник на бета-каротин и витамин Е, които са виновни за зрителната заостреност, хубостта и здравето на кожата и косата.
Сладолед
Естественият десерт въз основата на пълномаслено мляко или сметана съдържа към 100 скъпи за организма субстанции: аминокиселини, минерални соли, лактоза, ензими, калций, витамини A, B, D, E. Те въздействат освен върху здравето на костите, само че и върху нашето въодушевление: да вземем за пример аминокиселината триптофан предизвиква производството на серотонин - „ хормонът на щастието “, а естественият транквилизатор L-триптофан оказва помощ за разпределяне на нервната система и попречване на безсънието.
 БАБХ спряла за продажба 6.2 кг. пуканки с ГМО БАБХ спряла за продажба 6.2 кг. пуканки с ГМО
През 2011 година Българска организация по сигурност на храните (БАХБ) е направила едвам 61 проби на храни за проучване на генно-модифицирани...
Кафе
Две чаши кафе дневно могат да подобрят паметта и да ускорят времето за реакция, заради което се счита, че оказва помощ за попречване на заболяването на Алцхаймер.
Метаболизмът на феновете на кафето е с 16% по-бърз от тези, които се отхвърлят от тази напитка, което значи, че процесът на намаляване е по-лесен за тях. Също по този начин кафето е един от водачите по количество антиоксиданти, които предотвратяват увреждането на клетките, които са значими за поддържането на здравето и младостта (има даже повече от тях, в сравнение с в боровинките и ябълките).
Масло
Естественото масло (със наличие на мазнини 82,5%) е просто склад на разнообразни макро- и микроелементи. Съдържащите се в него магнезий, цинк, желязо, фосфор, витамини А, D, Е и К са виновни за здравето и хубостта на косата и кожата ни - единствено два " кралски " сандвичи дневно ще оказват помощ в битката против сухота и вял цвят на косата, вреден загар и бръчки.
 Седем храни, които вредят на кожата ви Седем храни, които вредят на кожата ви
Свежата, красива, гладка и чиста кожа е цел на всяка дама, поради която се подлага на редица инвазивни и скъпи процедури и отделя значи...
Шоколад
От една страна, той съдържа доста захар и мазнини, от друга, тези растителни мазнини са потребни за сърцето. Те понижават количеството неприятен холестерол, което се натрупва по стените на артериите и покачват равнището на положителния холестерол.
И причините за шоколада не свършват дотук. Суровината за това лакомство - какаовите зърна - съдържа магнезий, калций, фосфор, мед, калий и желязо. Освен това има доста повече витамини, в сравнение с в плодовете, тъй че учените даже поучават да се ядат няколко филийки мрачен (поне 65%) шоколад, с цел да се усъвършенства здравето.
Тестени произведения
Ако те са направени от твърда пшеница, тогава имат доста фибри, които са нужни за вярното действие на храносмилателната система и разграждането на ензимите. Протеинът също участва в задоволително количество в този артикул - строителният материал на нашето тяло, в това число кожни нишки (колаген и еластин).

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР