Пухкава мъркаща дебеланка, излежаваща се мързеливо на дивана, е разнежваща

...
Пухкава мъркаща дебеланка, излежаваща се мързеливо на дивана, е разнежваща
Коментари Харесай

Кои породи котки са предразположени към напълняване

Пухкава мъркаща дебеланка, излежаваща се мързеливо на дивана, е разнежваща панорама за доста стопани на котки, само че наднорменото тегло на мяукащите домашни питомци е сериозен проблем, дължащ се на разнообразни фактори. Един от тях е породата, въпреки че това е много условно. Ето кои котешки породи са по-склонни към напълняване.

1. Сфинкс

Участието на сфинкса в класацията е изненадващо, тъй като котаците сфинкс не наподобяват склонни към напълняване. Въпреки това е допустимо при погрешно хранене. Тъй като нямат тежка четина, първият симптом за наднормено тегло при котката се вижда ясно, това е коремът им.

2. Бирманска котка

Този огромен на размер мъркащ домакински питомец може да качи много килограми. Бирманска котка не е доста дейна и писаните се излежават с часове, тъй че сигурно би трябвало да се внимава с порциите и да се предизвиква придвижването.

3. Рагамъфин

 Кои породи котки са предразположени към напълняване

Котка рагамъфин е известна с това, че е една от най-спокойните и толерантни породи, изключително с деца и други домашни любимци, само че същото това успокоение може да докара до обездвижване и надлежно - свръх тегло. Нискокалоричните лакомства и игрите са позволение на казуса.

4. Екзотична късокосместа

Екзотичната късокосместа котка е огромна котка, която може да тежи повече от нормално, само че може да стигне прекомерно надалеч, в случай че не се движи. Тези котки имат плоско лице и пай нос, което може да им пречи да си поемат въздух, в случай че играят буйно, само че по тази причина добре е да се обърне внимание на здравословната диета, формирана от висококачествена храна.

5. Американска късокосместа

Тъй като тези котки в миналото са били отлични ловци на мишки, по този начин играчка може да свърши чудесна работа за ежедневни извършения и оживление. Иначе породата е предразположена към напълняване.

6. Британска късокосместа

 Кои породи котки са предразположени към напълняване Снимка: 9685995/ pixabay.com

Тези плюшени котки имат копринена четина и миловидно лице, само че и са много мързеливи като характер. Важно е да се играе с тях и да се предизвиква придвижването.

7. Калърпойнт

Колорпойнт е порода, родствена на сиамската котка, само че те са доста по-спокойни от сиамките, обичат да ядат и се постанова да бъдат ограничавани.

8. Манкс

 Кои породи котки са предразположени към напълняване

Манкс не е типичната огромна котка, само че има натъртено телосложение. Характеристиката, която отличава този мъркащ питомец, е късата опашка. Тези котки би трябвало да внимават дали си похапват прекалено много лакомства, тъй като могат да качат непотребни килограми.

9. Персийска котка

Персийката е един от най-популярните домашни любимци в целия свят и тази порода котки е склонна към наднормено тегло. Тъй като също имат пай нос, не се предлагат усилени извършения, а къси ежедневни игри, дружно със прецизни часове и лимитирани здравословни лакомства.

Качествената котешка храна по график и ежедневните игри и занимания сигурно ще поддържат домашния любим в здравословно котешко тегло.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР