Пуделите се смята за едни от най-умните и съобразителни кучета

...
Пуделите се смята за едни от най-умните и съобразителни кучета
Коментари Харесай

Послушно куче ли е Пуделът?

Пуделите се счита за едни от най-умните и съобразителни кучета в света. Това не е по никакъв начин инцидентно, като тази порода се отличава със своята предвидливост и елементарно образование. Въпреки това обаче при възпитанието им е значимо да имате поради някои особености и аспекти.

Ако и вие се чудите дали да си вземете тази порода за домакински любим, тогава сигурно имате доста въпроси, които ви интересуват. И по този начин, по какъв начин тъкмо вярно да възпитавате този любим и дисциплиниран ли е?

Една от най-честите неточности при образованието на кучетата като цяло е фактът, че стопаните отсрочват възпитателния развой за по-нататък във времето. В реалност обаче колкото по-рано се стартира, толкоз по-лесен и бърз ще е той. Породата Пудел е доста хитра и съобразително и в случай че изпуснете вярното време за образование, тогава те могат да израснат много непослушни като цяло. И по този начин, в случай че желаете да имате дисциплиниран Пудел, тогава е значимо да започнете с възпитанието му, колкото се може по-рано.

За да е оптимално елементарен процесът, би трябвало да следвате някои правила. Още с първите му дни в дома ви, би трябвало да го учите на името си, хигиенични привички, както и към това, че си има свое място. Стопаните на тази порода би трябвало да дефинират границите на допустимото държание на питомеца си незабавно. Тези правила би трябвало да се съблюдават от всички хора, които живеят в дома.

Така да вземем за пример, не може едни да дават на кучето да спи на дивана, а други - да не разрешават. Също по този начин не трябва да разрешаваме на кучето си да се държи неприятно единствено тъй като е малко да вземем за пример.

За да е дисциплиниран и да не нагризе някоя ваша движимост или мебел, би трябвало да осигурите подобаващите играчки за животни. При дребните кучета, които към момента се образоват, е добре да скриете всички обувки или други предмети, които знаете че може да нагризе. Стопанинът незабавно би трябвало да се покаже като водач и че това, което каже незабавно би трябвало да се извърши.

Методите на подучване могат да се разделят на три категории:

* Похвала - би трябвало с утвърдителен звук да похвалите Пудела си, като този стадий може да се комбинира с даването на някакво лакомство или игра с питомеца ви;

* Лакомства - то още веднъж се дава в символ на подучване и това, че кучето е изпълнило командата по време на образованието. Препоръчително е да се употребяват специфичните деликатеси за кучета, които могат да се закупят от профилираните магазини;

* Игри - те също са добър метод на подучване на вашето куче Пудел и имат добър резултат при образованието му.

Като цяло е значимо да запомните, че всяка една порода може да е послушна. За да се случи това обаче, доста е значимо да започнете с възпитанието и образованието от най-ранна възраст, защото тогава процесът протича най-лесно и бързо както за кучето, по този начин и за стопанина.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР