Пуделът е един чудесен компаньон, който бързо се превръща във

...
Пуделът е един чудесен компаньон, който бързо се превръща във
Коментари Харесай

Грижа за козината на пудел

Пуделът е един превъзходен придружител, който бързо се трансформира във правилен другар, а ефектният тип на козината му провокира удивление освен в детските погледи, само че и в очите на всички, които ще срещнете по време на разходките си с него.

Специфичното е, че тя наподобява толкоз пухкава, че кучето има по-скоро тип на плюшена играчка, в сравнение с онлайн кученце. А евентуално най-хубавото е, че тази порода кучета няма да пуска косми из дома ви, защото структурата на косъма му много прилича човешкия.

Грижата за козината на пудела обаче си е " сериозна работа ", която не трябва да подценявате. Ето какво би трябвало да знаете в тази връзка.

Разресването на козината на пудела по предписание би трябвало да е всекидневно. Ако някой ден просто ви " домързи " да се занимавате с сходна активност, то имайте поради, че вашият " мързел " би ви коствал двойно повече старания при идващото вчесване и разресване.

За качествено разресване на козината на пудела ви е добре да разполагате с 3 аксесоара - наедрял гребен за в началото разресване; едра четка за четина за последвало разресване и ситна четка за финален свършек.

 козината на пудел

Не са доста пуделите, които обичат да разресвате козината им с най-ситната четка и е добре да го имате поради. Докато кучето свикне с тази неприятна за него процедура, можете да го награждавате с някое лакомство за търпението му. Предполага се, че с времето то ще свикне и тогава, естествено, започнете последователно да го лишавате от предстоящото лакомство.

При най-хубави грижи за пудела е добре той да бъде воден на коафьор един път месечно или най-вече един път на 6 седмици. Препоръчително е даже не просто коафьор, а сложно обслужване от груминг експерт. Той ще се погрижи изцяло за външния тип на кучето ви и ще обърне внимание освен на козината му, само че и на ноктите, зъбите и т.н.

Подобни груминг услуги не са по джоба на всеки, само че в случай че сте търпеливи и наблюдателни по време на тези процедури, ще можете и вие да се научите да оформяте козината на кучето си. Това е невероятно обаче при положение, че го готвите за галерия. Грумингът си е наложителен в сходен случай.

Козината на пуделите се мие единствено когато кучето е мръсно, като постоянно избирайте за тази цел качествена козметика. Препоръчително е да изсушавате козината на пудела със сешоар след измиването ѝ, тъй като рискувате да простудите обичаната си животинка.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР