Публикуваме най-четените и харесвани коментари тази седмица. Този коментар събра

...
Публикуваме най-четените и харесвани коментари тази седмица. Този коментар събра
Коментари Харесай

Коментар №3 на седмицата: Елементарната грешка с коронавируса – изгубени в превода

Публикуваме най-четените и харесвани мнения тази седмица. Този коментар събра над 9000 ваши прочитания в Actualno.com.

Ваксинирането против ковид е гаранция за връщане към обществен живот. За следващ път слушам тези думи от устата на специалист с известност на престиж. Става въпрос за професор Илко Гетов, българският представител в Европейската организация по медикаментите (ЕМА).

Всъщност, поради раждането на Омикрон и поради обстоятелството, че това е петият така наречен вид на безпокойствие (VOC) съгласно класификацията на СЗО, е повече от очевидно, че човечеството не се оправя с разпространяването на вируса.

Оставям настрани, че има огромна разлика в равнището на имунизация против ковид на другите континенти. Но даже там, където имунизационното покритие е високо (да речем Португалия в Европа е доста прекрасен образец, с съвсем 90% имунизирани от цялото обитаеми, в това число децата), обществен живот по остарелия метод няма и не може да има за дълго време. А повода е извънредно елементарна, само че публични представители на СЗО, на ЕМА, на Американската организация по храните и медикаментите (FDA), не я споделят задоволително ясно – със сегашните ваксини няма прекъсване на вируса по този начин, че да няма огромни епидемиологични гърмежи. Просто няма задоволително медийна публичност на изявления като това на ръководителя на СЗО, че сегашните ваксини стопират в 60% от случаите болестта с разновидността Алфа, в 40% от случаите болестта с разновидността Делта и занапред ще научаваме какво ще е с Омикрон. А вирусът от своя страна, даже като нямаше Делта и Омикрон, успяваше да болести доста повече хора, в сравнение с имунизациите спасяваха да не се заразят! Нормално - най-малкото към момента доста хора не са въобще имунизирани, само че даже и всички на света да бяхме имунизирани, 6 от 10 биха се заразили с Делта - няма по какъв начин тогава да чакаме прекъсване на дейната циркулация на вируса.

FB_VIDEO

Нека е пределно ясно – сегашните ваксини предотвратяват доста добре тежко превозване на COVID-19 т.е. влизане в болница и смъртност. Прилагам две настоящи графики на съпоставения сред България, Нидерландия и Дания, защото във Facebook почна да става доста известно да се изяснява какъв брой са се провалили имунизациите в Нидерландия и Дания. Графиките демонстрират и за слепите къде е неуспехът в опазването на човешкия живот – в България!



 



 

Написах го преди към два месеца – грозната истина за ковид е, че не знаем какво е решението. Тактика КОВИД НУЛА в международен мащаб е невъзможна – нейният резултат би се показал единствено в случай че цялото човечество работи дружно, като един, което може и да стане в случай че популацията на Земята е няколко десетки, а не няколко милиарда. Науката може да даде решение, само че казусът още веднъж е, че няма единно изпитание в търсенето му – работи се на равнище корпорации. Политиците вършат това, което постоянно вършат при доста мъчно решими проблеми - замазват, с цел да се опазят.

Затова и дано най-сетне бъдем почтени – доста време ще мине, преди да се върнем към по-нормално. Настоящите ваксини ни пазят основно от тежко боледуване и гибел. Затова и посланието е: ВАКСИНИРАЙТЕ съдебна експертиза, ЗА ДА НАМАЛИТЕ РИСКА ДА ОТКРИВАТЕ ОТ ПЪРВО ЛИЦЕ КАК съдебна експертиза СПРАВЯТ БОЛНИЦИТЕ! И да е ясно, че няма заричане за връщане на остарялото обикновено към този момент. Какво тъкмо ще спре очевидно толкоз мощното разпространяване на вируса занапред ще откриваме. А животът отпреди 2020 година ще би трябвало да го позабравим. Защото имунизиран или не, без отдалеченост, стерилизация и маска изключително тук-там с огромно скупчване на хора няма по какъв начин.

И не се лъжете - с Омикрон разпространяването на болестта в България ще е още по-гадно. Дано най-малко този вид се окаже по-лек за понасяне здравословно от досегашните...

Автор: Ивайло Ачев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР