Публикуваме най-четените и харесвани коментари тази седмица. Този коментар събра

...
Публикуваме най-четените и харесвани коментари тази седмица. Този коментар събра
Коментари Харесай

Коментар №1 на седмицата: Тактиката на манипулация и лъжа: Костадин Костадинов срещу Ицо Хазарта

Публикуваме най-четените и харесвани мнения тази седмица. Този коментар събра над 10000 ваши прочитания в Actualno.com.

Човек се развива като лъже. Това въобще не е просто изказване – то от дълго време се учи от логиката на психиката. И става въпрос за развиването ни още от деца. Когато сме дребни бебета, още не можем да лъжем. Но до момента в който растем, точно лъжейки опознаваме света. С лъжата ревизираме какъв брой можем да разтеглим границите на разрешено ни. Родителите знаят най-добре това от опита с децата си – дребните неистини, с които то пробва да си извоюва освен това. Най-често приказваме за лакомство, повече време пред тв приемника или нещо такова. Невинни неща – само че в случай че родителите прекалено много провиснал края и това държание печели дивиденти, човек пораства с образуване на схващане, което на по-късен стадий може да се окаже сериозен проблем.

В своя фейсбук обява от 13.01.22 година, водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов написа следното още като първо изречение: " Току що научих, че Христо Петров, народен представител от Политическа партия, се обърнал към участниците във вчерашния митинг с думите, изтъквам: " шепа нещастни фашисти ". Христо Петров, по-известен като Ицо Хазарта, фактически употребява тези думи. Само че ги употребява по адрес на депутатите на " Възраждане ", а не на протестиращите (ако звукът на видеото не започва, просто рестартирайте или преместете напред-назад стрелката на плеъра, която регистрира какъв брой време от записа е минало). Ето по какъв начин едно същинско събитие с подобен прочит се трансформира в операция и оттова в неистина (за дейни участници в митинга от официална позиция може да се смятат и депутатите на " Възраждане " ). После се вадят политически дивиденти.



А в това време, тъкмо показваният на камерата зам.-председател на " Възраждане " при изявлението на Хазарта - Цончо Ганев, призна, че " Възраждане " е платила рейсовете на протестиращите против зеления документ. Автентична процедура, спор няма. За " Възраждане " особено е забавно по какъв начин заплаща, откакто в доклада им пред Сметната палата за парламентарните избори партията е заявила, че има отговорности в размер на 50 765 - за получени артикули и/или услуги за изборната акция, неизплатени към датата на сформиране на доклада. Това е единствената партия в Народното събрание, която е на минус в салдото " набиране на средства - разноски " в акцията за 47-то Народно заседание. Actualno.com изпрати публични писмени въпроси дали към днешна дата (14 януари) тези отговорности са платени и към кого са насъбрани, само че отговор до публикуването на материала няма.

Каква беше тезата на Петров, красноречиво онагледена с думите му за фашистите? Че когато някой народен представител интензивно работи и насърчава разгром на Народното събрание, той би трябвало да понесе наказателна отговорност ! Друг народен представител, от друга политическа мощ – Иво Мирчев от " Демократична България ", непосредствено сподели пред Actualno.com, че депутатки от " Възраждане " са опитвали да отворят вратите на Народното събрание за протестиращите против зеления документ. Сто % това може да бъде потвърдено – надали в Народното събрание липсва видеонаблюдение, надали липсват и очевидци. Трябва само да има предпочитание да бъдат открити - и записи, и очевидци. Може да се почне със записа, оповестен в формалния профил на Костадин Костадинов!

FB_VIDEO

Точно това на Костадинов и на сътрудниците му от " Възраждане " не им изнася да признаят - би било освен политическата им гибел. Но по-страшното е, че на прокуратурата към момента не ѝ изнася.

Ясно е какво ще стане, в случай че прокуратурата си извърши отговорностите – Костадинов и " Възраждане " ще се изкарат мъченици. Но в случай че ще е по този начин при всяка сходна обстановка в публичния живот, тогава няма безусловно никакъв смисъл от прокуратура. Няма смисъл от съд. Няма смисъл и от страна. Ще останем единствено с медии, освен това в действителност обществените като Facebook и на площада. А като останем по този начин, рано или късно идва арбитър Линч!

Автор: Ивайло Ачев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР