Публикуваме най-четените и харесвани коментари тази седмица. Този коментар събра

...
Публикуваме най-четените и харесвани коментари тази седмица. Този коментар събра
Коментари Харесай

Коментар №2 на седмицата: Тълковен речник на празните политически обещания

Публикуваме най-четените и харесвани мнения тази седмица. Този коментар събра над 6 000 ваши прочитания в Actualno.com.
 
Предвид компликациите, които човек изпитва, с цел да се ориентира в политическите обещания, прилагаме речник, който да улесни читателите. Така те по-лесно ще могат да разгадаят политическите обещания и техните последици. 
Гласувайте за нас, тъй като ние носим непоклатимост
Тъй наречената непоклатимост е основно разбиране в предизборната стратегия. То най-общо упорства, че при всеки различен сюжет, ще настане страшна рецесия, а твоята партия стои като Атлас да държи българското небе да не се стовари върху клетите жители. Аха да убодеш Атлас и току-виж той изтървал небето, а по-късно се почва: бедствия, беднотия, изолираност, корупция. Всички, които не са от нашите, чупят страната, ние я държим изправена. На нас също ни е напън и ни е неприятно, само че в политиката някой би трябвало да прави и черната работа. За да се резервира стабилността са нужни най-малко 10 години, а след това, един път непокътната, би трябвало да се пази още 20. Това се споделя непоклатимост. 
Гласувайте за нас, тъй като другояче ще се върнат предходните
Отправна точка на всяка предизборна стратегия. На власт сме ние, само че зад нас, помните, е зейнала бездната на прехода, от която непрестанно пълзят чудовища, с цел да се върнат назад. Ние ги перваме през ръцете и им крещим да си стоят в бездната, нищо, че ние също изпълзяхме оттова. Основната обосновка на Борисов да вземем за пример постоянно е била следната: гласувайте за мен, тъй като ще се върне Станишев, в случай че не Станишев - Виденов, в случай че не - Виденов, комунизма. И несъмнено, в случай че инцидентно някой то прати в съпротива, се почва същото: гласувайте за нас, тъй като другояче ще се върне Борисов. Сбито: някой непрекъснато желае да се връща, а някой непрекъснато е на власт, с цел да му попречи. 
Гласувайте за нас, тъй като единствено ние ще се оправим с ковид
Или, в случай че предпочитате противоположното - гласувайте за нас, тъй като ковид няма, и единствено ние ще ви го кажем. Ако в първите месеци на епидемията коронавирусът изглеждаше като надвиснала заплаха, през днешния ден боравенето с него е на ниска цена трик за струпване на електорална поддръжка. Тактиката е: разчертаваш деликатно публичните настроения, проучваш какъв брой хора са подготвени да се имунизират, какъв брой нямат самообладание да нахлуят в заведенията за хранене, какъв брой са с понижени приходи и противоположното, какъв брой са тези, които пандемията освен, че не е засегнала, само че е спомогнала за напредък. Оттам насетне е елементарно: избираш минимум заетата ниша и започваш да я ръсиш с блестящия прахуляк на популизма, до момента в който не придърпаш всички, които мислят същото. 
Гласувайте за нас, тъй като ние пазим ползите на България
Нямаме нищо срещу, в случай че не бяхме забелязали, че главното бранене протича с евтини разшервания на пасажи от маргинални учебници, написали нещо фактически неуместно, само че прекомерно дребно пред решаването на големи проблеми като обучение, опазване на здравето, стопанска система. Изправянето против тях обаче има два съществени негатива: сложни са за решение и още по-трудно натрупат родолюбив избор, който се екзалтира доста повече от дребни акции от първия тип. 
Гласувайте за нас, тъй като за пръв път участваме в политиката и фрагментите ни са неопетнени
А дали е по този начин - #КОЙ ще ни каже? В началото всичко наподобява добре, след това при по-обстоятелствен обзор на фрагментите започваш да забелязваш познати лица. Ето, ето, някогашен министър от от дълго време пропуснат кабинет. А този, кой беше? А, да - някогашен кмет на от дълго време убит град. Този пък - да, ето този е най-големият - съумя да взе участие във всички партии от Движение за права и свободи до ГЕРБ, написа книги първо във прослава, а след това в отричане на всяка от тях, а в този момент предостатъчно се е намърдал в новата групировка, тъй като " има контакти ". Когато зададеш въпроса за какво този човек въпреки всичко е там, получаваш насрещен отговор: тъй като има опит. Разбрахме. 
И ние имаме опит.
 
Автор: Георги Петров 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР