Публикуваме най-четените и харесвани коментари тази седмица. Този коментар събра

...
Публикуваме най-четените и харесвани коментари тази седмица. Този коментар събра
Коментари Харесай

Коментар №2 на седмицата: Големият проблем на Бойко са борисовчетата

Публикуваме най-четените и харесвани мнения тази седмица. Този коментар събра над 6000 ваши прочитания в Actualno.com.
 
Непрекъснато се приказва за, за неналичието на съответни стопански ограничения, които най-малко да държат дребния бизнес над водата, за непрекъснатото замиране на образованието ни и цялостният колапс във всички браншове. Примерите за това са на всички места към нас, само че по-интересни са аргументите за тях.
Най-лесно е да бъде упрекнат Бойко Борисов в и да обявим задачата за решена. Но това нито ще реши проблемите, нито ще бъде задоволително цялостна и справедлива аргументация за в България.
Основният проблем на премиера Бойко Борисов са съществата, с които се е обкръжил. Спомняте ли си по какъв начин преди време водачът на джипката се скара на шефа на АПИ поради решение, което е взето на Министерски съвет. " Скарването " беше съпроводено със опасност - " Знаеш ли какъв брой бързо ще се разпраа с вас ". После прати клетия служител да разгласява като тръбач волята на вожда.

По-любопитно беше да се наблюдава реакцията на Терзийски, който макар длъжността си се прегъна и след " доклад признат - свободен си ", напусна омерзен и потиснат, само че запазил поста си. Службогонци, сър. Какво значи някакво си достолепие, някакви си протоколи и някакви си закони?
За Борисов от дълго време е процедура да подрежда и на парламентарната група на ГЕРБ. Какво ти разделяне на управляващите? Независимост на законодателите, но различен път. Наредих, разпоредих... чувам, шефе! С послушание и преклонена главица и до министерско кресло се стига. Нагледахме се на безволеви и некадърни калинки, които чак и нова Конституция потеглиха да ни пишат.
Много е притеснително когато сметките тънки са повече от мозъчните ви гънки. А страна не сме ръководи единствено с, изисква и мозъчни кафези. Така и не се откри някой куражлия, който да каже на Борисов, че твори нелепост след нелепост. Разбира се, че рибата се вмирисва от главата. Борисов се е обкръжил с послушковци, които както и да ги назовават всякакви " ", гордо ще си носят прозвища на ТКП-та и ПКП-та. Нали сме на службица висока, какво ни вълнува държавната посока?
Интересна роля тук имаше Цветан Цветанов. Остава чувството, че точно някогашният втори в ГЕРБ беше единственият човек, който си позволяваше да опонира на Борисов. Именно той може да се окаже и камъкът, който да спъне Борисов в устрема му към нов мандат. Макар и към този момент злепоставен със абсурда " Апартаменгейт ", Цветанов може доста съществено да удари по структурите на ГЕРБ. Повече от скандални записи, фотоси и даже къщи в Барселона.
Много пъти съм си задавал въпроса за какво след толкоз години Борисов още е в политиката. Това сигурно коства доста нерви както на българския народ, по този начин и на него самия. Едва ли ще стигнем до отговора на този въпрос, тъй като нямаме задоволително информация какво се случва зад кулисите на българската политика. Но можем да бъдем сигурни в едно нещо.
Ако Борисов се беше обкръжил с умни хора, то неговата лична неплатежоспособност нямаше да проличава толкоз ясно, нямаше поголовно да бъде съсипван дребния и междинен бизнес, който към момента поддържа илюзията за някаква стопанска система в България и може би нямаше да сме на последно място във всевъзможни отрицателни ранглисти. Но Бойко Борисов в никакъв случай няма да се обкръжи с такива хора, тъй като егото му няма да го разреши. Ще отиде на бунището на историята. Но ще вземе със себе си и няколко генерации. Твърде апатични да изискат по-добър живот или прекомерно горди, с цел да поемат калта на отговорността.
Автор: Тодор Беленски
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР