Публикуваме интервю с княз Кирил, споделено в -Здравейте, как беше

...
Публикуваме интервю с княз Кирил, споделено в -Здравейте, как беше
Коментари Харесай

Княз Кирил: Когато срещнах за първи път бъдещия съпруг на дъщеря ми, казах си: Искам да го видя след 10 г.

Публикуваме изявление с княз Кирил, споделено в

-Здравейте, по какъв начин беше празненството за рождения ви ден, видяхте ли се със фамилията, с децата?

-Моят рожден ден мина доста добре. Тази година станах на 58 година, една благонадеждна възраст. Но в действителност нямах опция за празненство, тъй като в понеделник имах някои срещи - това бяха оферти, върших селекция на тези диалози, и всичко това ми лиши времето до 23:30 ч, тъй че не бях в положение да предложа празненство. Но пък се разсъниха на едно място, покрай езерото в Кордоба, което бе превъзходен метод да стартира денят, в който съм се родил. След това хванах ранния трен за Мадрид, с цел да се върна на работа, и това доста ми хареса.

-Направихте ли си някакъв разбор преди или след рождения ден? Някакви нови проекти, трансформираха ли се с нещо целите, тъй като всеки рожден ден е специфичен по някакъв метод?

-Аз не възнамерявам (в персоналния живот – бел. ред.), подобен съм по природа, по-скоро съм податлив да мисля, че би трябвало да се оправям с нещата такива, каквито са. Истината е, че към всеки рожден ден, с всяка минала година аз мисля от ден на ден. Ако преди бях благополучен, че съм по-възрастен с още една година, че имам повече опит, в този момент нещата се трансформират. Скоро ще стана на 60, запитвам се какво значи това в професионален проект, какъв брой дълго още ще работя по същия натоварен метод, би трябвало ли да бъде по този начин, или би трябвало нещо да трансформира. Наблюдавам по-голямата картина. Аз не си слагам някакви характерни цели за всяка година. Това не е в моята природа.

- От тази позиция появиха ли се нови цели след този рожден ден?

-Да, има някои промени. Децата към този момент са по-големи, което трансформира и ежедневните ми отговорности. Не е належащо да извозвам толкоз време с тях, да изучавам с тях, да им оказвам помощ за домашните. Това е основна смяна и несъмнено, че това ме прави благополучен. Моят принцип в живота е много по-общ – най-съществен е салдото и по-дълго да го вардя. Това е повсеместен принцип. Ако се съблюдава, не е належащо да се вършат толкоз доста промени. Като цяло имам положителна позиция към живота. Веднъж гледах филм за един млад режисьор и той сподели на публиката: Това е моят първи филм, цялостен е с неточности, хората могат да го гледат и да се забавляват или да го гледат и да наблюдават за грешките. Мислех си: Точно това е животът! Може да го изживееш по единия метод пълноценно или да отделяш внимание на всички проблеми и неточности. Живея живота си по този начин, че да съм благополучен повече с това, което се случва.

-Знаех, че с изключение на професионален банкер сте и доста добър квантов физик, само че в този момент се оказвате и доста добър мъдрец с забавна позиция към живота. Четете ли метафизичен книги?

-Да, някои философи. Някои ги прелиствам по два пъти. Често си мисля, че те провокират прекалено много въпроси, а аз избирам повече простотата във философията. Това, което е значимо в живота, постоянно е някаква сделка – дали ще се избере щастието или благосъстоянието, дали ще изберем да прекараме времето си качествено, или желаеме да забележим всичко и така нататък? В този смисъл аз желая да съм от едната страна и да съм пореден. Винаги съм бил наясно, че този избор има своите последствия. Затова аз се пробвам да запазя салдото и да бъда колкото се може по-позитивен.

-Как стигнахте до тази доктрина за салдото? Това някаква естествена заложба ли е?

-Аз просто съм подобен, само че мисля, че и моят татко ме научи на това. За мен това е значимо. Както знаете, има доста въпроси към менталното здраве, свързани с обсесии, които водят до разнообразни провокации и провалят салдото.

- Вие сте извънредно ангажиран човек, по какъв начин постигате салдото в живота си, каква е вашата рецепта да жонглирате сред работата, спорта, децата, ежедневните отговорности? Има ли загадка?

- Аз се оправям доста добре с умеенето да се самоизключвам. Работя доста през цялата седмица, само че през уикенда съумявам да се изключа - да не мисля дали съм позволил някаква неточност, дали нещо не е станало по верния метод през предходните дни, дали е могло да се случи по различен метод, или не. В този аспект аз имам шанс, тъй като мога да се дистанцирам от всичко това. Другият аспект е моята успеваемост в работата. Примерно аз карам колело до офиса, вместо да извозвам един спомагателен час в извършения във фитнеса. На процедура аз ги върша, до момента в който отивам до офиса. Опитвам се да подобря успеваемостта във всички сфери, което ми разрешава да върша повече неща.

- Как се чувствате като татко на омъжено момиче?

-Много съм разчувствуван, благополучен съм, тъй като нейният брачен партньор (на Мафалда – бел. ред.) е превъзходен човек. Познават се от доста време, веселя се, че е част от нашето семейство, а и когато виждам щерка си щастлива… Това бе сериозна стъпка, те ще имат свое семейство, доста съм благополучен.

- Как можете да опишете брачна половинка на Мафалда?

- Двамата се познават от учебно заведение. Когато го видях за първи път, той беше напълно млад, само че първото, което си помислих, бе: “Искам да го срещна след 10 години”, тъй като имаше добра преценка, беше добър студент, добър в спорта, прелестно момче, той е доста порядъчен, работи доста, превъзходен другар е с всички в обкръжението си, доста добре е дипломиран. Мисля, че щерка ми е късметлийка, че го срещна.

- Той поддържа ли я в музикалната ѝ кариера, тъй като отзивите за нея по света са доста обещаващи, медиите ѝ предсказват огромно бъдеще?

- Моята щерка работи доста крепко, часове наред денем поставя старания, с цел да построи музикалната си кариера. Нейният брачен партньор доста я поддържа. Когато се постановат договаряния, да се подписват контракти, да се разискват музикални права, той доста ѝ оказва помощ – във връзка с бизнеса в музиката, до момента в който тя се концентрира върху композициите, пеенето.

Неотдавна тя взе участие в Пролетния фестивал в Памплона – голям фест в Барселона, и бе толкоз добре посрещната. Той доста я поддържа.

- Синът ви още ли е студент, още ли се увлича от екология, припомням си, че предходната година бе доброволец в една българска неправителствена организация за разчистване на Черно море.

-Да, в този момент учи Earth science (науки, отдадени на Земята и атмосферата – бел. ред.) в “Бостън колидж”, приключи втората си година, учи съществено, настойчиво. Обича музиката, като занимание е диджей, нещо типично за 20-годишен юноша.

- Какъв желае да бъде – академик, еколог?

- Мисля, че желае да работи в региона на устойчивите решения за Земята, като специалист по околната среда – може би в компания, само че може да прави изследвания в институции или да работи в банка, където да прави разбори във връзка с устойчивите решения. Каквото реши.

- Планирате ли някаква фамилна почивка, както всяка година в Майорка?

- Надяваме се да бъдем в Майорка – щерка ми със брачна половинка си, Тасило със своята другарка и Олимпия (втората щерка на князКирил - бел. ред.), само че към момента се опитваме да съгласуваме датите.

- Как можете да опишете вашата мечтана почивка – по какъв начин наподобява идеалната отмора?

- Приключенска почивка, в която комбинираме спорт с просвета. Опитваме се да изберем места като Перу да вземем за пример, където може да се кара сърф, можем да разгледаме доста археологически обекти, да се катерим по планините. Тези авантюристичен пътувания ги назоваваме Surf and Turf, защото съчетават спортни действия, просвета, пътувания, с които научаваме доста, опознаваме разнообразни места, разнообразни хора, друга природа.

- Все още ли мечтаете след тази извънредно напрегната бизнес кариера един ден да се върнете към квантовата физика?

- Мисля, че за академична кариера към този момент е прекомерно късно, само че не е невероятно да стартира да преподавам. Трябва да открия най-хубавия метод, да се опитам да преподавам на учени, физици, най-много на математици в учебни заведения, университети, посредством диалози - може би посредством YouTube?

- Вие имате рядкото умеене да обяснявате комплицираната квантова физика ясно, ще е отлично да сте преподавател в YouTube.

- Някои хора правят фантастична работа там, вълнуващо е да се гледат видеата им, обясненията, какъв брой доста може да се научи от тях. Това е огромен късмет, тъй като интернационално одобрени учени и експерти изясняват разнообразни проблеми и хората могат да разширят ползите и знанията си. Толкова доста може да се научи.

- Следите ли новините във физиката?

- Чета някои публикации, изявленията, виждам някои видео лекции. Не бях чел “Кратка история на времето” на Стивън Хокинг, само че някой ми я подари за Коледа и доста ми хареса. Ще е забавна даже за хора, които не са учени, Хокинг доста добре е показал Общата доктрина на относителността, концепцията за квантовата физика. Забавлявам се с тази книга.

- Хокинг там ли бе развил концепцията си за черните дупки?

- Да.

- Удивително е, че тя последователно се удостоверява, изключително в този момент, от данните от телескопа “Джеймс Уеб”.

- Да, по този начин е.

- В ЦЕРН се срещнах с най-цитирания физик в света – проф. Джон Елис. Говорихме за квантовата телепортация. Той сподели, че тя от дълго време към този момент не е проблем, само че се тормози от някои неприятни приложения – че някой може в един миг да я употребява за преместване на вируси.

- По принцип квантовата телепортация е нещо извънредно. Това е нещо като клониране (когато една квантова парченце придвижва информация за положението си на друга парченце без значение от дистанцията – бел. ред.). Това е едно извънредно предизвикателство за фундаменталната физика. Помня, че когато четох на Робърт Пенроуз книгата (Нобелов лауреат по физика – бел. ред.), там имаше цяла глава, отдадена на приложенията на квантовата механика и телепортацията. Той отбелязва нещо сходно. Също и че телепортирането на хора заради правилото на несигурността – даже когато се придвижи всеки атом, всяка част от организма някъде (състоянието им – бел. ред.), даже те да са безусловно същите, съхранените мемоари, мозъкът може би няма да са същите. Започнах да си мисля какъв брой надалеч сме, какъв брой дълъг път имаме още. Хипотетично се чудя дали един ден след години ще сме на същия етап…

- Проф. Елис също означи, че за хората ще е доста рисково да се телепортират, тъй като това може да ги убие. Може би знаете, че и в Българска академия на науките организираха квантова връзка – придвижиха положение на парченце на 51 км.

- Да, това е нещо извънредно! Изключително е, че учените към този момент го вършат. Вълнуващо е. Колко интуитивна може да бъде квантовата физика и по какъв брой забавен метод работи всичко в природата.

- Вие се познавате с някои от най-известните дами на планетата – с принцеса Даяна, с Гуинет Полтроу, с доста холивудски звезди. С какво ви притегли новата жена в живота ви - Катрин Бътлър?

- Мога да кажа, че съм необикновен късметлия, тъй като срещнах човек малко или доста на моята възраст. Първо, бях притеглен чисто физически, което е значимо. Впоследствие се оказа, че имаме доста сходна позиция за живота, във връзка с целите ни, за това какво ни прави щастливи. Забавляваме се, като вършим доста неща дружно, прелестно ни е, усещаме се отлично. Невероятно е да си с някой, с който ти е уютно, с който може да вършиме забавни неща дружно. Тя в действителност е доста, доста специфична и имаме доста общи неща.

- Вие сте много невероятен мъж. Повечето на избрана възраст стартират да търсят дами с 20-30 години по-млади от тях. Вие сте същинско изключение.

-Да (смее се – бел. ред.), несъмнено.

КнязКирил е роден на 11 юли 1964 година в Мадрид. Той е измежду малцината, приключили квантова физика в Принстънския университет с отличие. Специализира финанси и е работил за едни от най-големите банки и фондове. С Росарио Надал имат три деца - Мафалда, Олимпия и Тасило. В началото на 2012 година двамата се разделиха и от няколко години в живота на княза има нова обич - бизнесдамата Катрин Бътлър.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР