Публиката ще види номинираната за Златен глобус“ млада българска актриса

...
Публиката ще види номинираната за Златен глобус“ млада българска актриса
Коментари Харесай

Като за последно с премиерна фестивална прожекция на 25-ия София Филм Фест

Публиката ще види номинираната за „ Златен глобус “ млада българска актриса Мария Бакалова в роля на родна територия
Зрителите на 25-ия София Филм Фест ще имат опция да гледат новият български филм на режисьора Ивайло Пенчев „ Като за последно “, показан с голям зрителски триумф на фестивала на българското игрално кино „ Златната роза “ през 2020, като препълни огромната зала на ФКЦ и бе отличен с премията на публиката.
 Теодор Ушев отпред на Международното жури на 25-ия СФФ Теодор Ушев отпред на Международното жури на 25-ия СФФ
Теодор Ушев - най-влиятелният аниматор в света за последните 25 години, съгласно интернационална анкета на влиятелния анимационен фестивал в...
„ Рецептата за добър филм е да има история и тази история да бъде добре разказана. Рецептата е хората, които гледат историята, да си зададат въпроси, даже и да не намерят отговори във кино лентата. И да остане някакво възприятие у феновете. И то да бъде позитивно. Много ми се ще моите фенове да излизат от кино лентата с усмивка “, споделя Ивайло Пенчев за кино лентата си.
Един от основните герои в „ Като за последно “ е възрастен, богат и прочут публицист, който предлага помощ на младо момиче, изпаднало в неволя, по нетрадиционен метод – предлага ѝ да се оженят... Това поражда поредност от комично-драматични събития, неуместни прекарвания на морския бряг, които разкриват човешките взаимоотношения. Историята е изпълнена със смях и сълзи, а в действителност и с обич.
„ Като за последно “ събира съзвездие от обичани на българската аудитория артисти – Васил Банов (в ролята на писателя), Филип Аврамов, Китодар Тодоров, Малин Кръстев, Герасим Георгиев - Геро, Стефан Денолюбов, Антон Радичев, Милена Аврамова, Анастасия Ингилизова, Свежен Младенов, Любен Чаталов, Яна Маринова, Станимир Гъмов, като показва и млади гении – Тони Минасян и номинираната за „ Златен глобус “ - Мария Бакалова.
Неслучайно една от основните функции във кино лентата е поверена на младата българска актриса Мария Бакалова. Ивайло Пенчев споделя, че работата ѝ в „ Като за последно “ е преди да стартират фотосите на „ Борат 2 “ – той самият я пуска да отиде на последния кастинг, давайки по традиция път на младите. Ето какво още прибавя режисьорът: „ Изключително леко се работи с Мария. Тя е надарено момиче. Яви се на кастинг в огромна конкуренция, само че в нея аз открих един характерен сексапил – не толкоз физическата хубост, колкото вътрешен подтик, нематериалност, има извънредно покъртителен взор. Има нещо извънредно в нея, което на мен персонално доста ми хареса “, споделя режисьорът и добавя:
 Бразилска, швейцарска и малтийска истории са част от палитрата на Международния конкурс на 25-ия София Филм Фест Бразилска, швейцарска и малтийска истории са част от палитрата на Международния конкурс на 25-ия София Филм Фест
Представяме още три кино лентата от Международния конкурс за първи и втори филм на идния интернационален кино фестивал София Филм Фест....
„ Мария Бакалова бе извънредно готова на фотоси, знаеше всичко по сюжета и мога да кажа, че е извънредно упорит човек - подготвена е да прави в случай че би трябвало и 1200 дубъла, до момента в който стане съвършено. По време на фотосите тя непрестанно идваше и ме питаше за даден кадър: „ Ама, сигурен ли си, сигурен ли си, че в действителност се е получил? “ „ Сигурен съм, откакто съм споделил, че го имаме този кадър – значи го имаме “, отговарях. И дълго ѝ обяснявах, че ще не преставам да върша повторения, до момента в който не ми хареса “.
Ивайло Пенчев работи със страхотния кастинг-режисьор Марин Димитров, само че главно се придържа към съдействие с артисти, които имат огромен капацитет. За него е доста значимо актьорите да си пасват, да си взаимодействат, само че и да са разпознаваеми, разнообразни като натюрел и запаметяващи се, когато си партнират. „ Често работя с артисти, които към този момент познавам и с които съм работил, само че във всеки нов филм се пробвам да извадя от тях друго амплоа, различен взор, различен воин, с цел да не бъдат в познатото факсимиле. Опитвам се да им дам опция да се разпрострат – тъй като съгласно мен нашите артисти са извънредно надарени, само че доста рядко им се дава опция да се изявят в нещо по-различно като сюжет. А и на тях им е по-интересно да разпрострат капацитета си… Искахме да работим по сходен метод, като предходните ми филми „ Летовници “ и „ Корави старчета “ – съществени проблеми, показани в комедиен „ ключ “. Така феновете ще могат да разпознаят себе си в някои от персонажите и да погледнат на живота в профил “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР