Публични онлайн услуги разчитат на семантичната база GraphDBВнедряването на GraphDB

...
Публични онлайн услуги разчитат на семантичната база GraphDBВнедряването на GraphDB
Коментари Харесай

Британският парламент ползва български софтуер

Публични онлайн услуги разчитат на семантичната база GraphDB

Внедряването на GraphDB в онлайн услугите на Народното събрание на Англия модернизира опциите за достъп до законодателната активност на институцията, както и до разнообразни масиви от отворени данни

Британският парламент е внедрил семантичната графова база GraphDB на Онтотекст АД в своите онлайн обществени услуги – legislation.gov.uk и data.gov.uk, оповестиха от българския разработчик.

Първата от тях съставлява портал за издание на истинските и изменени версии на английските нормативни актове, както и списък на работата на Парламента на Обединеното Кралство.

Втората, от своя страна, подкрепя потребителите да откриват отворени данни, оповестени от разнообразни държавни и локални институции. На базата на тези данни потребителите могат да вършат проучвания на работата на английските управляващи, да се срещнат по-добре с активността им, както и да основават лични приложения и услуги.

Внедряването на българската семантична графова база в онлайн услугите на Народното събрание на Англия модернизира опциите за достъп до законодателната активност на институцията, както и до разнообразни масиви от отворени данни.

Занапред това ще разреши на заинтересуваните консуматори да наблюдават в доста по-големи елементи работата на Народното събрание и да откриват доста по-лесно нужната им информация в интересуващия ги подтекст, както и връзки сред нея и други данни. Нещо, което в предишното е било доста по-трудно, а постоянно резултатите са били прекомерно комплицирано поднесени.
още по тематиката
Новите уеб сайтове, работещи с GraphDB, са доста по-гъвкави, интерфейсът им е доста по-интуитивен и елементарен за потребление, както и по-лесен за консолидиране с приложения, основани от трети страни.

Семантичната база GraphDB е измежду най-популярните в света и с изключение на от английския парламент се употребява и от други английски институции, огромни медии, издателства и компании. Неотдавна Онтотекст показа публично версия 8.5 на GraphDB, която вкарва редица усъвършенствания и улеснява още повече работата с огромни масиви от данни.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР