Птиците са съвършени същества, създадени да красят планетата с външния

...
Птиците са съвършени същества, създадени да красят планетата с външния
Коментари Харесай

Най-грациозните птици на планетата

Птиците са съвършени същества, основани да красят планетата с външния си тип, лекотата си и омайните си песни. Е, не всички са толкоз красиви или толкоз сладкопойни, само че сигурно до една ни впечатляват.

Но също има някои измежду тях, които умерено можем да назовем грациите на пернатия свят. Те са грациозни и омайни, навяват ни чувство за един баснословен свят, цялостен с хубост. Ето ги и тях - най-грациозните птици на планетата.

Паун

Сигурно сте предполагали, че паунът ще бъде първият упоменат в тази самобитна ранглиста. Той в действителност е най-уникалният, най-красивият, най-завладяващият всред птиците поради невероятната си опашка и дъгата от цветове по пъстроцветното му оперение.

Перата в опашката доближават дължина до цели два метра при някои екземпляри. Представете си я единствено по какъв начин наподобява, когато е разгъната като ветрило! „ Очите “ на перата също са неповторими и присъщи за това необикновено красиво пернато създание. Като прибавим дългата шия и „ коронката “ на главата – паунът няма еднакъв на света.

 Паун

Лебед

Макар доста по-скромни в цветови окраски и откъм опашка, лебедите постоянно са знак на хубост, деликатност, обич и романтика. Два лебеда, преплели шия, плъзгащи се по огледалната повърхнина на езерото – звучи магическо, нали?

Дългите шии на тези красиви птици, които нормално са грациозно свити на буквата S към тялото и лекотата, с която се придвижват по водната повърхнина ги е трансформирала в нарицателно за деликатност и хубост.

Фламинго

Екзотика, прелест, тайнственост и независимост – вичко това усещаме, когато следим неповторимото фламинго. Дълги крайници, грациозна шия, причудлива човка, занимателна походка – не можем да спрем да ги гледаме и да им се радваме.

Розовото фламинго е най-разпространено всред всички типове фламинго. Най-наситено оцветените представители на типа са още по-интересни и впечатляващи. За страдание в България могат да се видят рядко.

 Розово Фламинго

Райска птица

Тези удивителни птици населяват далечните земи на Индонезия, Северна Австралия и Папуа-Нова Гвинея. Съществуват съвсем 40 типа божествен птици и всички са доста впечатляващи. Мъжките човеци са толкоз пъстроцветни, че цветовите комбинации, с които се украсяват, мъчно могат да бъдат изброени. И несъмнено са доста грациозни птици.

А някои от перата им са с необикновени дължини, разположения и форми. Може би най-странното и по едно и също време с това необикновено красиво прекарване, обвързвано с райските птици, е ритуалът на ухажване на женската. Докато той трае, мъжкият играе с оперението си, танцува и издава чудни звуци.

Чапла

Вероятно не свързвате чаплата с елегантност. Може би просто тъй като не сте я виждали. Всичко по нея е дълго – дълги крайници, дълга шия, дълга човка, дълги и мощни криле. Трябва да я видите, до момента в който гони и улавя плячката си. Излъчва мощ, прелест и непреклонен порив. Тя е измежду най-грациозните птици на планетата.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР