Птиците не са като кучетата и котките, но също имат

...
Птиците не са като кучетата и котките, но също имат
Коментари Харесай

От какви играчки се нуждае птицата ви?

Птиците не са като кучетата и котките, само че също имат потребност от играчки, с цел да се усещат удобно в дома ви. Ето от какви играчки се нуждае птицата ви.

Полет

Полетът е есенциален за психологичното здраве на птицата ви. Ако имате дребна волиера, уверете се, че сте обезпечили задоволително отворено хоризонтално пространство, с цел да може животното да лети необезпокоявано в близост. Папагалите изискват ежедневно време за летеж, а когато ги прибирате, бъдете сигурни, че са способни да размахат крилата си свободно в клетката.

Външният полет крие някои рискове, които да вземете под внимание. Домашните птичета постоянно могат да изпитат боязън и суматоха от пространството, което се шири пред тях, и в суматохата си да продължат да летят на доста разстояние, до момента в който не се успокоят. Значително може да се преведе като десетки километри.

Гълъбите и гугутките имат максимален късмет да намерят пътя си назад, само че даже и те би трябвало да бъдат показани в началото в полуоткрита волиера, преди да бъдат освобождавани. Някои пернати се приспособяват добре към летателното въже, което им разрешава да летят, само че в същото време са закачени към ръката ви.

Трябва да сте наясно с наличието на евентуални хищници, измежду които котки, соколи и даже плъхове, когато птичето е на открито – без значение дали е в лимитирано пространство или не. Не забравяйте, че водните птици изискват да имат пространство да се киснат и плуват.

Играчки за птици

 Птици

Както споменахме, добре е да се обезпечат играчки за птици. Всяка клетка за птици би трябвало да съдържа минимум три играчки. По-голямата част от играчките за гълъбовите и чинковите съставляват стълби, клатещи се въжета и дребни дървени предмети, които те могат да преорганизират, сходно на лего за деца.

Не се изненадвайте, в случай че вашите чинки придвижват или притискат избрана играчка в клетката неведнъж, в продължение на седмици. Те просто се отдават на своето занимание – планиране на гнездо. Ако отглеждате натурален жител на джунглата- измежду които гамата от типове папагали, би трябвало да определите част от клетката, която е толкоз цялостна с играчки, че птиците безусловно да могат да се заровят в купчината. Освен това всички папагали се нуждаят от обекти, които да сдъвчат на късчета.

Дървени играчки за птици, акрилни играчки и топки с най-различни цветове са налични във всеки зоомагазин, ветеринарна клиника и онлайн. Някои онлайн магазини са напълно отдадени на задачата да обезпечат най-хубавите аксесоари в грижата за птици.

Дървените части могат да бъдат оцветени с неотровни при усвояване багрила, само че за оптимална сигурност избягвайте всичко оцветено. Същото важи и за окачващите се играчки от хартия, дърво, кожа и така нататък Птиците ще ги кълват интензивно, а този тип животни елементарно могат да се натровят.

Има обособен клас играчки за птици, представляващи нещо като хранителен пъзел. Цялостната концепция е да скриват лакомство или късчета храна за птици и те би трябвало да схванат по какъв начин да стигнат до премията. Освен умствено упражнение, това дава и веселба по време на хранене.

В дивата природа по-голямата част от времето на животното се прекарва в търсене на храна, вместо просто да изходи няколкото крачки до ястието си. Дайте опция на вашата птица се почувства интелигентна! Папагалът ще чака от вас да сменяте неговите играчки за птици на всеки няколко седмици.

Кацалки и катерене

 Птици

Почти всички пернати домашни любимци се нуждаят от кацалки, на които да стоят. Те идват в серия от текстури и дебелини, с цел да дадат отмора на птичите крачета. Симулиращите естествени клони са съвършения вид за кацалка, стига по-голямата част от клона да е задоволително дебела, с цел да не се припокриват пръстите на птицата. Много птици се любуват и на увити въжета.

Стълбите са налични за всички типове птици. Опитайте се да включите по една във всяка клетка. Папагалите ще се зарадват на мрежи за катерене, ситуирани в зоните за игра отвън клетката. Тези мрежи са тъкмо като трудностите, през които бойците минават при тренировки, като се изключи това, че те са оразмерени за птици (а папагалите се любуват на тях повече, в сравнение с множеството военнослужещи).

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР