Птиците Лори са сред най-красивите папагали. Те имат нужда от

...
Птиците Лори са сред най-красивите папагали. Те имат нужда от
Коментари Харесай

Характер и поведение на папагал Лори

Птиците Лори са измежду най-красивите папагали. Те имат потребност от повече грижи и внимание, само че макар своите условия са все по-предпочитан домакински любим. Кой не би желал да има такова живо произведение на изкуството!

Лоритата обичат да се къпят, тъй че би трябвало да им осигурите подобаваща ваничка, както и комфортна клетка. Интересна детайлност за държанието на папагал Лори е, че от време на време обича да спи с главата надолу.

Пъстрото Лори е извънредно интелигентно животно. Въпреки своя малък размер има огромен потенциал и може да научи доста номера благодарение на добър дресьор. Тъй като е Лори е интелигентна птица, може и елементарно да избяга, в случай че не сте внимателни във връзка с клетката или волиерата, където отглеждате папагалчето.

Какво друго би трябвало да знаем за характера и държанието на папагал Лори? Тези пернати са игриви. Обичат да тракат и да се забавляват с играчки за папагали.

 Характер и държание на папагал Лори Снимка: manfredrichter/pixabay.com

Тъй като те обичат да им е забавно, би трябвало да ги интригувате всяка седмица с нещо ново. Някои стопани на папагали обичат да се майтапят, че в никакъв случай не можете да имате прекалено много аксесоари за Лорита - тези приятелчета обожават разнообразието.

Разбира се, когато избирате с какво да ги развеселявате, бъдете сигурни, че играчките са безвредни за тях. Не предлагайте джаджи с конци, където да се заплетат и да се наранят да вземем за пример. Също по този начин се уверете, че няма заплаха птичката да заклещи пръстче в някой дребен отвор или човчицата си.

По характер папагалите Лори са занимателни и непредсказуеми домашни любимци. Те несъмнено не са от най-срамежливите птици. Те ще оживят дома ви с радостните си звуци. Така че в случай че обичате тишината, несъмнено не са вид за вас.

Обърнете внимание също по този начин, че те са териториални създания и могат да са нападателни към други папагали. Имайте го поради, когато се чудите дали да не им изберете другарче. Известни са случаи, в които се нахвърлят даже на птици, които ги превъзхождат по мярка.

 Характер и държание на папагал Лори Снимка: manfredrichter/pixabay.com

Ето за какво не ги оставяйте сами в клетка с пернати от други типове. Същност даже към птици от своя тип Лори биха могли да проявят експанзия. Така че следете деликатно държанието на папагала.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР