ПСВ Айндховен и Арсенал завършиха резултат 1:1 на Филипс Стейдиъм“

...
ПСВ Айндховен и Арсенал завършиха резултат 1:1 на Филипс Стейдиъм“
Коментари Харесай

Арсенал и ПСВ направиха приятелско 1:1 и потеглиха към 1/8-финалите

ПСВ Айндховен и Арсенал приключиха резултат 1:1 на „ Филипс Стейдиъм “ в мач от последния шести кръг в група „ B “ на Шампионска лига.

Арсенал приключва на върха на група „ B “ с актив от 13 точки, до момента в който „ филипсите “ заемат 2-ра позиция с 9 пункта, като и двата тима ще играят през пролетта във етапа на 1/8-финалите в Шампионска лига. Ланс приключва трети в групата с 8 точки, до момента в който Севиля е финален с 2 пункта.

Първото по-опасно състояние в мача се откри пред ПСВ в 5-ата минута, когато Малик Тилман напредна по дясното крило и центрира топката за Йоан Бакайоко, чийто удар бе отразен от Аарън Рамсдейл. Последва добавка от страна на Рикардо Пепи, само че Габриел блокира изстрела.

Исмаел Сайбари изведе Рикардо Пепи в 33-ата минута. Нападателят на ПСВ комбинира още веднъж на двойно подаване със своя съотборинк, след което стреля, само че ударът му бе блокиран от Уилиам Салиба.

Натискът на Арсенал в идващите минути даде резултат в 42-ата минута, когато Рийс Нелсън бе изведен отдясно и той сви топката за Еди Нкетия, който съумя да задържи и стреля сред краката на защитник на ПСВ в долния ляв ъгъл на вратата, с цел да изведе своя отбор напред в резултата.

Във втората минута на добавеното време Бакайоко направи страховит рейд, който приключи с удар към вратата на Арсенал, само че още веднъж Аарън Рамсдейл сподели страховит инстикт и отрази. ПСВ продължи с натиска си и на старта на второто полувреме. В 47-ата минута Бакайоко сви топката за Йорбе Вертесен, който стреля от междинна отдалеченост, само че топката мина на сантиметри от десния непряк дирек на вратата на Арсенал.

Домакините от Айндховен разпростряха по страховит метод своя контраофанзива в 50-ата минута, като Рикардо Пепи бе изведен зад тила на защитата на Арсенал. Нападателят на ПСВ продължи топката за навлизащият отляво Йорбе Вертесен, който с първото си допиране и благодарение на левия непряк дирек възвърне паритета.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР