Психолозите вярват, че могат да разберат много за един човек

...
Психолозите вярват, че могат да разберат много за един човек
Коментари Харесай

Нарисувай човек в дъжда и разбери истинската си същност

Психолозите имат вяра, че могат да схванат доста за един човек по метода, по който реагира даже в най-простички обстановки, да вземем за пример когато е помолен да нарисува нещо. Тези на пръв взор елементарни изображения могат да разкрият нашите страхове, фантазии и даже съществени черти на характера.

Днес ви провокираме да извършите един подобен тест и да разберете какво разкрива рисунката за същността ви. Задачата е да нарисувате човек в дъжда, а пробата ще разкрие по какъв начин се справяте с напрежението и в какъв стадий от живота си се намирате. За задачата би трябвало да вземете един лист и да нарисувате човек в дъжда със своя лична история.

След като сте подготвени, можете да разберете какво разкрива рисунката ви:

Разположението на рисунката:

1. Вдясно. Ако сте нарисували индивида в дясната част на листа, това демонстрира, че имате мощно предпочитание да се развивате професионално и сте уверни в бъдещето си.

2. Вляво.  А ко сте нарисували индивида в лявата част на листа, това демонстрира, че сте песимистично настроени към живота и нещо от предишното ви продължава да ви гнети и ви пречи да бъдете щастливи.

3. В центъра.   Ако сте нарисували индивида в центъра на листа, това значи, че вие сте много амбициозна персона, която обича да се състезава с останалите.

Чадърът:

1. Без чадър. Ако индивидът ви е изложен на дъжда без чадър, това демонстрира, че ви мъчно се справяте с напрегнатите обстановки и не сте си построили защитни механизми.

2. Голям чадър. Ако сте нарисували огромен чадър, който закрива напълно или съвсем изцяло индивида, то вие сте персона, която има потребност от отбрана, и постоянно приемате отбранителна позиция. Имате потребност от поддръжка, мъчно се доверявате и по тази причина от време на време предпочитате да сте сами и изолирани, в сравнение с да попаднете в напрегната обстановка.

3. Само ръкохватка на чадър. Ако на листа се вижда единствено ръкохватка на чадър, това демонстрира, че вие имате нужда се чувствате сигурни и постоянно се подготвяте авансово за всевъзможни проблематични обстановки, които могат да зародят.

Човекът:

1. В анфас.  Ако индивидът е извърнат с лице към вас, вие имате силата да се справяте с сложните обстановки.

2. В профил. Показва, че ви е боязън от заплетени и комплицирани обстановки.

1. В тил. Често се притеснявате и предпочитате да останете незабелязани, не обичате вниманието.

Размерът на рисунката:

1. Малък. Ако рисунката ви е със напълно дребни размери, това демонстрира невзискателност, нерешителност, възприятие за непълноценност и ниско самочувствие.

2. Голям. Ако пък рисунката заема съвсем целия лист, вие имате нужда от самопризнание и сте малко суетни.

Как я нарисувахте : Най-често срещаният метод е да се стартира от главата и да се приключи с дъждовните капки. Ако обаче...

1.... сте почнали с краката , това демонстрира, че постоянно избирате неверния метод при решаването на проблемите. Мислите ексцентрично, само че това не всеки път е във ваша изгода.

2.... сте почнали с чадъра , това демонстрира, че постоянно сте  в отбранителна позиция и даже изграждате стени към себе си, с цел да се предпазите.

Движи ли се индивидът?

1. Ако индивидът е имобилен , това демонстрира, че сте внимателни към околния свят и мъчно се адаптирате в нови обстановки.

2. Ако индивидът върви,  това демонстрира, че сте уверени и целеустремени.

Верни ли са резултатите?

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР