Психолозите са категорични, че не страстта, а уважението между двамата

...
Психолозите са категорични, че не страстта, а уважението между двамата
Коментари Харесай

7 полезни съвета, които могат да спасят брака

Психолозите са безапелационни, че не пристрастеността, а уважението сред двамата сътрудници е „ отговорно “ за дълголетните връзки. Защото пристрастеността – както учените към този момент потвърдиха, трае най-вече 3 години. А по-късно в живота на двойката се настаняват напълно други страсти. И зад всяка една от тях стои уважението сред двамата. Липсва ли то, разбирателството е застрашено от рецесии, които от време на време мъчно могат да бъдат преодолени.

Италиански специалисти се пробваха да съберат седемте най-хубави и потребни съвета, които ще ви оказват помощ да преодолеете някои отрицателни моменти и да работите повече над взаимното почитание. Ето кои са те!

1. Никога не казвайте: „ Не мога сега/не желая “

Това основава непотребна отрицателна сила и когато се повтори повече от 2-3 пъти, елементарно може да се трансформира в искрата, разпалваща следващия фамилен скандал.

Възможно е да не сте в положение да извършите обещано нещо или просто в този миг да нямате въодушевление и сили за него. Но това не значи, че би трябвало да действате незабавно „ с рогата напред “ и да отсичате „ Не “, а по-добре да откажете по изкусен метод. Непременно кажете, че можете, само че помолете да не е тъкмо в този миг, тъй като сте изтощени, обезпокоени или нещо друго.

2. Не пропускайте да се поздравявате

Тръгвате заран за работа в друго време, вечер също се прибирате един след различен. Задължително се поздравявайте всякога и разменете по една бърза целувка.

Важно е да го вършиме постоянно и откровено, с цел да има резултат. Това апропо доста сближава и при спор, тъй като демонстрира, че макар случилото се, вие към момента държите един на различен и мислите като екип.

3. Не се самоизтъквайте непрекъснато

Може би ви се е случвало в диалозите вкъщи непрекъснато да казвате какво сте постигнали денем и какъв брой сте положителни в обещано начинание. Да, това са неща, с които е добре да се гордеете, само че дали по този начин не тормозете колегата си, който може да се почувства незадоволително добър или най-малко не толкоз, колкото вас.

Хубаво е да се интересувате всеки ден от индивида до вас, проявявайки нужното внимание, угриженост и радвайки се откровено даже на дребните му триумфи. Трябва да има баланс в хвалбите.

4. Спрете да критикувате

Или най-малко не го правете непрекъснато, всеки ден, от заран до вечер. Надали в такава атмосфера бихте се чувствали щастливи. Да не приказваме, че сътрудникът ви по този начин би бил наскърбен непрекъснато.

Много значимо е да се почитате, даже и в минусите. Няма човек без дефекти, тъй че спрете да се вглеждате в тези на колегата. Със сигурност и той/тя вижда нещо неприятно във вас, само че от тактичност премълчава. Това несъмнено, не значи да бъдете лицемерни и подправени. Важно е да сте откровени и когато нещо ви нервира доста, да го признаете. Не и непрекъснато да натяквате за дреболии.

5. Говорете ясно

Няма по какъв начин да очаквате индивидът до вас да се досети какво мислите в този миг. Затова не му се сърдете, че не е съумял да разгадае вашите хрумвания и планове.

Имате ли да казвате нещо, кажете го ясно и тъкмо. Така връзките ви ще бъдат доста по-лесни, а и демонстрирате доверие в колегата,. Да се премълчава или приказва завоалирано не е продуктивно.

Продължава на страницата на Новите родители

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР