Психолозите разказаха как пролетта влияе на любовните отношения.По време на

...
Психолозите разказаха как пролетта влияе на любовните отношения.По време на
Коментари Харесай

Защо през този сезон се разделяме с половинките си?

Психолозите описаха по какъв начин пролетта въздейства на любовните връзки.По време на акомодацията към новите естествени условия психическите проблеми при хората се утежняват и прочувственото им положение се трансформира.

Пролетта е прелестно време, време на обич и ярки страсти. Всеки път с появяването на топлината, у мнозина започва пролетно изостряне на сетивата. Много влюбени просто желаят да стартират нов разказ и още веднъж да почувстват " пеперуди в стомаха “, забравяйки за верността към половинката си. Психолозите изясняват за какво хората се разделят и изневеряват по-често напролет.

Специалистите изясняват, че сходно предпочитание е обвързвано освен с логиката на психиката, само че и с общото положение на тялото ни. Хората, които не поставят грижи за здравето си, изпитват функционални промени, стават по-малко ресурсоемки, по-малко устойчиви на стрес. Освен това понижават освен половите благоприятни условия, само че и мотивацията и представянето. И даже появяването на ярки слънчеви лъчи не трансформира обстановката.

Психологът отбелязва, че на фона на адаптирането към новите климатични условия психическите проблеми стартират да се утежняват при хората. " И е доста мъчно човек да поддържа и съхранява почтени междуличностни връзки, това изисква доста душевни старания, а до началото на летния интервал остават доста малко от тях. Затова напролет се усилва броят на разделите и разводите, младежите изпитват по този начин наречените биопсихосоциални проблеми.

Човекът е биопсихосоциален модел, който също е талантлив с нематериалност. А когато душeвността е в разтърсено положение, най-вече страда душата. Хората стопират да ценят даже тези връзки, които са градени с години.

Психолозите са на мнение, че най-хубавата рецепта за благополучие в този случай е да се проследят отрицателните промени във утежняването на прочувственото положение, написа Аctualno.bg. И също по този начин се пробвайте да се дистанцирате един от различен за известно време, тъй че положението на пристрастеност да не докара до съществено утежняване на връзките. Особено в случай че в началото връзките са били нестабилни и нежни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР