Психолози започват работа с 11-годишното момче, ранило 2-годишното дете във

...
Психолози започват работа с 11-годишното момче, ранило 2-годишното дете във
Коментари Харесай

„Плачеше от вина“: Психолози ще работят с детето, простреляло 2-годишното във Враца

Психолози стартират работа с 11-годишното момче, ранило 2-годишното дете във Враца.

„ Детето беше много изплашено, първоначално много плачеше, изпитваше възприятие на виновност, че той е отговорен за потърпевшото дете. Призовавам всички родители да бъдат доста деликатни към оръжията, които имат и съхраняват “, разяснява Незабравка Костова, шеф на отдел " Закрила на детето ":

2-годишното дете към този момент е оперирано в " Пирогов ", оповестиха от лечебното заведение. Към момента положението му е нормализирано.

А единствено пред bTV екипажът, транспортирал детето с боен хеликоптер, описа за избавителната акция.

Точно 10 минути - от поисканата помощ до качването на екипажа от авиобаза “Крумово ” в хеликоптера. Кугърът каца в двора на болничното заведение във Враца, където детето е признато първо.

„ Самата площадка беше оградена с доста дървета и извънредно мъчно за кацане “, разяснява майор Марин Тасков, пълководец на полета.

Военното съоръжение е свалено, с цел да се освободи място за здравната инсталация.

„ Предвид по-ниската централизация на О2 във въздуха, поддържахме минималната височина, с цел да прелетим през Балкана “, уточни вторият водач капитан Георги Стаменов.

За 15 минути " Кугърът " стига до София.

Акцията е осъществена с боен хеликоптер, тъй като екипажите на медицинския към момента не са завършили образованието си, обясниха за bTV от транспортното министерство.

“Шестте водача правят подготовка. Предстои подготовка и с медицинските екипи. Когато те приключат, ще може хеликоптерът да излети на задача “, уточни Анна Михнева- Натова, длъжностен заместник-министър на превоза и известията.

Мозъчната интервенция на детето е направена от екипа на проф. Николай Габровски. По време на процедурата е отстранена попадналата при изстрела сачма.

Детето продължава да е настанено за лекуване и интензивно наблюдаване в детската реанимация на университетската болница " Пирогов ". “

Проверките по случая не престават.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР