Психолози вече помагат напълно безплатно на тежко болни пациенти и

...
Психолози вече помагат напълно безплатно на тежко болни пациенти и
Коментари Харесай

Безплатна терапия: Психолози помагат на тежко болни пациенти и близките им

Психолози към този момент оказват помощ изцяло гратис на тежко заболели пациенти и техните близки в общинските лечебни заведения в столицата, както и в както и в комплексния онкологичен център. Проектът се финансира от Столична община, а сътрудник е Асоциацията на пациенти с онкологични болести.

Да бъде отсреща, когато някой има потребност да показа страховете си след диагнозата и да получи поддръжка - към този момент повече от месец това е главната роля на Велина Митева.

Велина Митева - клиничен психолог в Първа МБАЛ-София " Св. Йоан Кръстител ": " Начините, по които ние прекосяваме през болката и сложните си моменти би трябвало да бъде през думите и говоренето ".

Години трае борбата на Евгения Александрова за налична психична помощ за онкоболните. Самата тя е била и пациент.

Евгения Александрова - Асоциация на пациенти с онкологични болести: " Парадигмата за лекуване на онкологични болести би трябвало да отвори огромно място за логиката на психиката поради това, че първият конфликт с възприемането на диагнозата основава стихия, рецесия ".

Помощта е налична за всички тежко заболели пациенти - належащо е единствено да си запазят час в някой от кабинетите в четирите градски лечебни заведения.

Георги Георгиев - ръководител на СОС: " Програмата е отворена за пациенти, които се лекуват на всички места. Тоест не е належащо да са пациенти единствено на общинските лечебни заведения. Тя е отворена освен за болните, само че и за техните близки ".

От общината възнамеряват да стартират и осведомителна акция за предварителна защита на онкологичните болести.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР