Психолози от Германия с помощта на експеримент опровергаха мита за

...
Психолози от Германия с помощта на експеримент опровергаха мита за
Коментари Харесай

Опровергаха най-големия мит за жените!

Психолози от Германия благодарение на опит опровергаха мита за това, че дамите работят по-добре от мъжете, когато би трябвало да се оправят с доста задания по едно и също време.

Проведеният от учените опит е посочил, че в способността бързо да се превключва от една изпълнявана задача на друга разлика сред половете няма. Това оповестява списанието PLoS One.

При тестванията откривателите също са се старали скрито да намерят разлики в размера на работната памет и в скоростта на обработката на постъпващата информация.

5 аргументи, които вършат мъжа апатичен към жена си
На участниците в проучването било препоръчано да се подложат на два типа проби. Единият тип предложил изпълняването по едно и също време на две задания, а другия претендирал доста бързо да се лавира сред дилемите. Учените специфични подбрали разнообразни неповтарящи се задания, в това число и най-простите.

Учените изяснили, че и в двете групи участниците работили много постепенно, допускайки неточности, когато е трябвало да извършват две задания по едно и също време.

Това опровергало публикуваното изказване, че дамите се оправят по-добре с по този начин наречения "мултитаскинг " (правенето на няколко неща паралелно), в сравнение с мъжете.

Учени от Харвард показаха кои дами живеят най-Учени от Харвард показаха кои дами живеят най-дълго и щастливо
дълго и щастливо


Като цяло, мултитаскинга е съществено предизвикателство за всеки, тъй като мозъкът на човек е кадърен да се концентрира единствено върху главното.

Опитът да се откри полово разграничение в тази област би противоречал на логиката на еволюцията.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР