Психологът, писател и експерт по езика на тялото Тоня Рейман

...
Психологът, писател и експерт по езика на тялото Тоня Рейман
Коментари Харесай

Ето защо дългите крака така привличат мъжете

Психологът, публицист и специалист по езика на тялото Тоня Рейман изяснява за какво мъжете са толкоз привлечени от дългокраки дами.
Причината е, че на подсъзнателно равнище човек желае да реализира най-оптималния генофонд, изяснява създателят на бестселъра „ Законите на привличането “.
Жените, чиито крайници са с 3-5% по-дълги от нормално (средната дължина на краката е 45% от общата височина), са по-сексуално привлекателни за мъжете. Около това мнение се сплотяват мъжете, взели участие в изследване. То било извършено от университета във Вроцлав в Полша. Според здравната статистика дамите с къси крайници страдат повече от сърдечно-съдови болести, както и от високо кръвно налягане. За да определите съотношението сред крайници и тялото, разделете дължината на крайници на височината си в инчове (1 инч = 2,54 см). Ако резултатът ви е сред 48 и 50, можете да се гордеете с краката си. Обикновено дължината на краката би трябвало да бъде 4-6 сантиметра по-дълга от половината от цялата височина. Ако разликата е повече от 6 сантиметра, тогава краката могат да се нарекат в действителност дълги. Ако е единствено от 2 до 4 сантиметра, тогава не доста. Няма нищо необичайно в това, че мъжете по-често избират дългокраки дами. Те живеят по-дълго и имат по-добро здраве. От еволюционна позиция това е по този начин, с цел да раждат и отглеждат деца. Исторически мъжете избират тези дами, в които виждат капацитет, че ще им родят мощни деца.

От какво зависи размерът?
Както в множеството случаи, генетиката играе роля. Има и различен значим фактор: храна. Много е значимо девойките на възраст сред две и четири години да се хранят вярно. Ако не получават нужното количество хранителни субстанции, телосложението им ще има неправилни пропорции (дълго тяло, къси крака). Правилното хранене по време на развиването на цялото тяло и физика е значимо за цялостното здраве, тъй че девойките с крайници, които са пропорционални на тялото (с други думи, междинна дължина или повече) имат по-добри шансове за здравословно бъдеще. Още нещо. Става въпрос и за плодовитостта. Тъй като краката на момичето стопират да порастват в края на пубертета (при мъжете краката не престават да порастват след пубертета), значимо е по какъв начин се храни през младостта си. По принцип репродуктивните качества на момичето се образуват по време на пубертета, тъй че съгласно Мартин Тофи от Нюкасълския университет дългите крайници по това време демонстрират бъдеща плодовитост. И най-после, защото голям брой мъже по света не са безразлични към „ краката, които порастват от ушите “, това способства за огромното разпространяване на такива гени.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР