Психолог изброява 14 вредни модели на поведение, които съсипват живота

...
Психолог изброява 14 вредни модели на поведение, които съсипват живота
Коментари Харесай

14 вредни модела на поведение, или как да съсипем живота си

Психолог изброява 14 нездравословни модели на държание, които унищожават живота на всеки човек. Следвайте всички, или единствено няколко от тях, и вие също ще можете да го извършите. Това, несъмнено, е горчива подигравка.

1. Страхувайте се от парични загуби

Визуализирайте най-малко за 15 минути дневно по какъв начин губите работата, дома и спестяванията си и по какъв начин прекарвате нощта на гарата, спейки върху картон.

2. Станете отегчени

Гледайте в случай че не всички, то най-малко две риалита и други скучни телевизионни излъчвания, четете единствено новинарски уеб сайтове. Избягвайте всичко, което провокира мощни усеща.

3. Бъдете сериозни към себе си, с мотив и без мотив

Създайте отрицателен облик на себе си. Помислете за 10 обстановки, които ви карат да сте нервни, депресирани и смутени. Провокирайте тези обстановки най-малко един път седмично. Спомнете си всички тези моменти, в които сте сбъркали, изживейте ги още веднъж и още веднъж, без да си вадите някаква поука от тях.

4. Карайте се постоянно, изключително с околните и обичани на вас хора

Вдигайте им кавги обществено. Създавайте напрежение сред вас като спорите ненужно и се бъркате там, където не ви е работа. Измислете 20 злобни известия, които да изпратите на колегата си, на брат си или сестра си, на най-хубавите си другари и актуализирайте листата постоянно, като добавяте още и още почтени хора.

5. Приписвайте неприятни планове на другите хора

Приемайте всяка подигравка персонално. Помислете за най-малко петима членове на фамилията или другари, които са ви споделили неприятни неща в последно време.

6. Бъдете егоисти

Спомнете си какъв брой положително сте създали за другите в предишното. И какво получиха в подмяна?

7. Никога не благодарете

Направете лист с нещата, за които можете да благодарите на някого. След това малко обяснете до всяка точка (писмено или на ум) за какво не си коства да благодарите.

8. Бъдете нащрек, култивирайте тревога

Проучете какви естествени бедствия се случват във вашия регион, мислете за тях най-малко по час дневно.

9. Обвинявайте родителите си

Вашите дефекти и неуспехи би трябвало да лежат на тяхната съвест. Кръгът на отговорните може да бъде уголемен: първите учители, съученици, първата обич, някогашен брачен партньор, сегашен другар и ужасното място, на което сте родени и сте отраснали.

10. Не се радвайте на живота

Удоволствията като храна, вино, хубава музика, пътешестване, книги, занимания и други такива са за дребните душици, вятърничавите и несериозни хора. Правете нещо на пръв взор прелестно един път седмично, само че продължавайте да си повтаряте какъв брой е безсмислено.

11. Още повече задълбавайте в себе си

Анализирайте неуспехите си и се концентрирайте върху минусите си. Създайте си и спомагателни такива, като не спортувате, не се храните здравословно и се къпете единствено понякога. Ако подозирате, че имате някакви първи проблясъци на меланхолия, грижете се за нея. Не я лекувайте, захранвайте я с още и още отрицателни мисли и безучастие.

12. Хвалете или демонизирайте предишното си

Имали сте извънредно детство и всички проблеми идват оттова. Но в никакъв случай няма да бъде толкоз добре, колкото преди. Споделяйте тези мрачни изводи с хората към вас.

13. Изградете връзка с някого, който желаете да измененията

Изберете най-лошите сътрудници в приложението за запознанства. Срещайте се единствено с такива, които не предизвикат никакви други усеща у вас, с изключение на желанието да ги измененията. Създайте връзка единствено тъй като по този начин се чака от вас, а не тъй като изпитвате нужда да обичате и да бъдете обичани.

14. Критикувайте

Направете лист с 20 неща, които не харесвате и ги споменете във всеки диалог денем.

Източник: woman.ru
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР