Психично болен мъж нападна 14-годишно момче с нож. Детето е

...
Психично болен мъж нападна 14-годишно момче с нож. Детето е
Коментари Харесай

Дете е с порезни рани по лицето след нападение на психично болен в Нови Искър

Психично болен мъж атакува 14-годишно момче с нож. Детето е с порезни рани по лицето. То е тръгвало за учебно заведение от вкъщи си, когато мъжът го атакува. Извършителят бе арестуван, само че имаше възможност да остане на независимост, заради липса на място в психиатрична клиника.

Нападението над детето става в междублоково пространство.

„ Видял е острието. Ако не е реагирал незабавно да се дръпне, и окото, и може и артерията, и всичко. Вчера беше доста уплашен, валидолче му дадохме. Сега е по-спокоен “, казвабабата на потърпевшото дете Снежанка пред БТВ.

Извършителят Васил Михайлов е освидетелстван. Това не е първото му нахлуване, описват поданици на Нови Искър.

„ Нашите деца ги заплашваше. Ние се опасяваме за децата си. Той минава около нас, желае цигари, пари. Ако не му дадеш, вади нож, неизвестно от къде “, споделя Цветелина Цветанова, гражданин на Нови Искър.

След последното нахлуване от сряда, Васил е бил арестуван. По закон би трябвало да отиде в психиатрична клиника. В нито една такава болница в София обаче Васил не бил настанен. Мотивът - липса тук-там. За опитите си да го настанят описват и от незабавна помощ, и от Министерство на вътрешните работи.

„ Екипът ни в Нови Искър е транспортирал арестувания до Курило, а по-късно и до Центъра за психологично здраве в София. Получени са два отхвърли поради липса тук-там “, споделиха от ЦСМП - София.

„ През целия ден звъним в психиатрични лечебни заведения посредством Спешна помощ, с цел да бъде настанен. Казват, че нямат места “, разясниха от Столична дирекция на вътрешните работи.

От Министерството на здравеопазването коментарат случая по този начин.

„ Започва инспекция в лечебните заведения, имащи отношение към случая, в това число и ЦСМП София. Проверката е предоставена на РЗИ София и Изпълнителна организация „ Медицински контрол “, споделиха оттова.

След намесата на зам.-министъра на опазването на здравето е открито едно свободно място в клиника и мъжът ще бъде наведен в нея.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР