Психическото и емоционално напрежение доведе до тези думи Тези думи

...
Психическото и емоционално напрежение доведе до тези думи Тези думи
Коментари Харесай

Роман Василев не си заравя главата в пясъка заради Н. Цонев, ”Долу на земята!” и 100 хил. лв.

Психическото и прочувствено напрежение докара до тези думи Тези думи не са за похвала. Излязъл съм и каквото би трябвало съм направил Главата в пясъка няма да си я заривам. Това сподели някогашният зам.- градски прокурор на София Роман Василев, който арестува някогашният боен министър Николай Цонев през 2010 година Сега Цонев ще получи 100 хиляди лева от страната, откакто дефинитивно осъди прокуратурата за моралните вреди.
Припомняме, че Цонев беше задържан на 1 април 2010 година във ВМА от служители на реда под управлението на прокурор Роман Василев. В исковата си молба Цонев разказва, че са му сложени белезници, прострян е на колене на пода с ориентиран към главата револвер, а Василев му споделя: " Господин Цонев, ще бъдете упрекнат в закононарушение корупционно. Тъй като сте си безспорен нарушител, сътрудници, като всеки един нарушител, както би трябвало - долу на земята. " Задържането му беше снимано, а видеоматериалът беше възложен на всички медии и предаван неведнъж.

Пред малкия екран тогава споделих, че поемам цялата отговороност и я поех. За разлика от доста държавни лица аз споделих истината. Но няма да си поръсвам главата с пепел, повтори Роман Василев пред bTV.

Аз съм го споделил, още на идващия ден съм се извинил. Ако това ще му е задоволство и по този начин съм го направил, бе отговорът на Василев дали ще се извини на Цонев, в случай че се срещнат очи в очи.

По 23 лева всеки работещ българин ще заплаща на Цонев за това, което му се случи, уточни водещата. Отговорът бе поразителен: Обезщетението е низ от доста дейности. Вие желаете да прехвърлите виновността на някого за това, че има оправдателна присъда. Ако имаше единствено неоправдателни присъди, щеше да има тирания. Търсим нещо да изкараме, че градският прокурор и Роман Василев са отговорни завсичко. Това не е единственото дело, което да повлече тези диалози. Има и други каузи, сподели Роман Василев, пробвайки да се отбрани и оневини.

Той разяснява и ареста на някогашния кмет на " Младост " Десислава Иванчева: В целия свят, когато се престъпват наредби, се нарушават цивилен права. За да се стигне до арест, са събрани доказателства. Какъвто и да е арест, е неподходящ за лицата. В съответния случай сътрудниците са взели решение и си носят отговорност. Колегата, който води производството по това дело, е взел решение. И при Николай Цонев и при този случай, правосъдни нстанции удостоверяват задържането, опита се да изясни той.

Василев отхвърли изрично, че му е предлагано да стане началник на пандизите преди време.

Роман Василев изрече мнение и за фотосите от килията на Иванчева: Това не е проблем на прокуратурата. Трябва различен да даде отговор. Това не е от най-приятните неща, което се гледа и където тези лица би трябвало да бъдат държани, уточни той.

Работя в огромна интернационална компания. Предпочитам различен тип активност. Нямам предпочитание да се връщам в прокуратурата, призна той.

И през днешния ден, и преди виждам, че към прокуратурата се отнасят по противен метод. Не желаят да имат мощна прокуратура. Включително и политиците. Прокуратурата сама прави някои неща, тъй като не получава доверие от други институции. В това си има вяра някогашният зам.-градски прокурор и се опита да направи реклама на триумфите на прокуратурата.

Василев бе запитан за коментар на думите на шефа ва Върховен касационен съд Лозан Панов, че правосъдната система е затънала в зависимости: Изказването на Лозан Панов е от човек с политически упоритости Трябва да стане и каже какви са зависимостите и по какъв начин въздействат в България, уточни той и отхвърли да е имал самият някакви зависимости.

" Гърчи се като мен, като червей! " Тези думи бяха казани от Николай Кокинов в Банкя в отговор на въпрос на премиера Борисов, какво прави Роман Василев. Бившият зам.-градски прокурор на София ги разяснява йезуитски: Може би е обвързвано с многото работа. Прокуратурата има да взема решение доста проблеми. В България има над 70 контролни органа. Годишно, % наподадените сигнали по това време беше сред 0,9 и 2%. Прокуратурата не е стопанин на органите за публичен ред и сигурност,
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР