Психиатърът д-р Владимир Стоянов публикува снимки от Центъра за психично

...
Психиатърът д-р Владимир Стоянов публикува снимки от Центъра за психично
Коментари Харесай

Психично болни тънат в мизерия

Психиатърът доктор Владимир Стоянов разгласява фотоси от Центъра за психологично здраве. Очаквано, вълната от отвращение в обществените мрежи не закъсня.
„ Такива са изискванията, няма по какъв начин да кажа нещо друго. Това, което е по силите ни с парите, които ни превеждат от Министерството на здравеопазването, е да вършим козметични ремонти”, съобщи в ефира на "Здравей, България " доктор Емил Грашнов, шеф на центъра.
По думите му всяка година средствата, които получават са към 1 млн. лева
„ Тази сума се образува въз основата на минали през Центъра пациенти. Тя се пресмята съгласно методика на министъра на опазването на здравето, която регламентира каква тъкмо е сумата на изписан пациент – дали ще бъде в 24-часов стационар или единствено на дневен. Има и дребна част амбулаторни прегледи, които ни се заплащат по НЗОК. Другото са малко лични доходи от административни свидетелства”, изясни още Грашнов.
Според националния съветник по психиатрия проф. Дроздстой Стоянов парите, които се отпускат, са задоволителни само за „ една извънредно незадоволителна работна заплата”.
„ Министерството не е планувало финансови разноски за 2019 година в никой от секторите на опазването на здравето. В този смисъл са нужни неотложни ограничения за смяна както в структурирането и организирането на психиатричните услуги, по този начин и в методите за тяхното ръководство и финансиране”, разяснява още проф. Стоянов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР